Beenham met ananas, gember, sjalot en Westmalle Trappist Tripel

Opbrengsten1 portie
 400 g gekookte beenham, in niet te dunne plakjes
 250 g verse ananas, geschild, zonder middennerf, in kleine blokjes
 4 eetlepels verse gember, geschild en in plakjes
 2 sjalotjes, geschild en in stukjes
 1 theelepel geraspte mandarijnschil
 2 eetlepels rietsuiker of bruine suiker
 4 eetlepels zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Twee eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de ananas, verse gember, stukjes sjalot kort roerbakken. Rietsuiker of bruine suiker, geraspte mandarijnschil van een goed geboende mandarijn en enkele lepels water al roerende toevoegen. Hittebron op de laagste stand zetten en met de deksel op de wok of braadpan 15 minuten stoven. Eventueel extra water gebruiken, zodat het mengsel smeuïg is. In de wok of braadpan laten afkoelen.

2

De niet de dunne plakjes beenham kort om en om bakken in de zonnebloemolie. De plakjes met het mengsel van de ananas over voorverwarmde bordjes verdelen.

3

Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel erbij serveren. Dit fruitige, volmondige bier van 9,5vol% komt goed tot z’n recht bij de licht zoete smaak van de ananas en de sjalot in combinatie met de gember en de frisse toets van de mandarijnschil.

Ingrediënten

 400 g gekookte beenham, in niet te dunne plakjes
 250 g verse ananas, geschild, zonder middennerf, in kleine blokjes
 4 eetlepels verse gember, geschild en in plakjes
 2 sjalotjes, geschild en in stukjes
 1 theelepel geraspte mandarijnschil
 2 eetlepels rietsuiker of bruine suiker
 4 eetlepels zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Twee eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de ananas, verse gember, stukjes sjalot kort roerbakken. Rietsuiker of bruine suiker, geraspte mandarijnschil van een goed geboende mandarijn en enkele lepels water al roerende toevoegen. Hittebron op de laagste stand zetten en met de deksel op de wok of braadpan 15 minuten stoven. Eventueel extra water gebruiken, zodat het mengsel smeuïg is. In de wok of braadpan laten afkoelen.

2

De niet de dunne plakjes beenham kort om en om bakken in de zonnebloemolie. De plakjes met het mengsel van de ananas over voorverwarmde bordjes verdelen.

3

Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel erbij serveren. Dit fruitige, volmondige bier van 9,5vol% komt goed tot z’n recht bij de licht zoete smaak van de ananas en de sjalot in combinatie met de gember en de frisse toets van de mandarijnschil.

Beenham met ananas, gember, sjalot en Westmalle Trappist Tripel