Beenham, gele erwtenpuree, tomaat, oregano

Categorie
Opbrengsten1 portie
 250 g beenham, plakjes
 200 g gele erwten, zacht gekookt
 2 kleine sjalotten, geschild, stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, kleine stukjes
 2 trostomaten, geschild, zaadlijst verwijderd, kleine stukjes
 2 theelepels gedroogde oregano
 2 theelepels cayennepeper of licht pikante chilivlokken
 10 cl groenten- of gevogeltebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

In een koekenpan of wok 3 eetlepels olie verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. De zachte gele erwten en bouillon roerend toevoegen en 5 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Naar smaak extra bouillon gebruiken. Op smaak brengen met de cayennepeper of chilivlokken en weinig zout. Drie eetlepels olie in een koekenpan of wok verhitten en de stukjes tomaat kort roerbakken. De stukjes knoflook toevoegen en met de deksel op de koekenpan of wok 5 tot 10 minuten verwarmen. Goed roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Iets laten afkoelen en de gedroogde oregano toevoegen. Beenham, gele erwten en het tomaat mengsel over voorverwarmde bordjes of schaaltjes verdelen.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante toets van de gele erwten en de licht kruidige toets van de oregano in de tomaat.

Ingrediënten

 250 g beenham, plakjes
 200 g gele erwten, zacht gekookt
 2 kleine sjalotten, geschild, stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, kleine stukjes
 2 trostomaten, geschild, zaadlijst verwijderd, kleine stukjes
 2 theelepels gedroogde oregano
 2 theelepels cayennepeper of licht pikante chilivlokken
 10 cl groenten- of gevogeltebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:

In een koekenpan of wok 3 eetlepels olie verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. De zachte gele erwten en bouillon roerend toevoegen en 5 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Naar smaak extra bouillon gebruiken. Op smaak brengen met de cayennepeper of chilivlokken en weinig zout. Drie eetlepels olie in een koekenpan of wok verhitten en de stukjes tomaat kort roerbakken. De stukjes knoflook toevoegen en met de deksel op de koekenpan of wok 5 tot 10 minuten verwarmen. Goed roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Iets laten afkoelen en de gedroogde oregano toevoegen. Beenham, gele erwten en het tomaat mengsel over voorverwarmde bordjes of schaaltjes verdelen.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante toets van de gele erwten en de licht kruidige toets van de oregano in de tomaat.

Notes

Beenham, gele erwtenpuree, tomaat, oregano