Banaan met polenta en kokos

Categorie
Opbrengsten1 portie
 200 g maïsgriesmeel, gekookt, in vierkantjes, rondjes of driehoekjes gesneden
 2 halfrijpe bananen, geschild, dunne plakjes
 2 eetlepels (room)boter
 2 eetlepels zonnebloemolie
 4 eetlepels geraspte kokos
 2 eetlepels basterdsuiker of rietsuiker
 zonnebloemolie
1

Bereidingswijze:
Maïsgriesmeel volgens de gebruiksaanwijzing in ruim water koken. Goed roeren tot al het water verdampt is. Met de deksel op de pan op de allerlaagste hittebron laten garen tot al het water is verdampt. Over een keukenplank of schaal met een spatel verdelen en laten afkoelen. Driehoekjes, rondjes of vierkantjes uit het uitgestorte maïsgriesmeel steken en laten afkoelen. De dunne plakjes banaan zeer kort in wat olie in een koekenpan om en om bakken. Iets laten afkoelen en de geraspte kokos erover verdelen. De vormpjes maïsgriesmeel ermee beleggen. Warm of lauwwarm serveren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, bijvoorbeeld honingbier of niet te zoete Dubbel, fruitbier, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol% erbij serveren. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de zoete smaak van de banaan, de smeuïge smaak van de geraspte kokos en de zachte textuur van het maïsgriesmeel.

Ingrediënten

 200 g maïsgriesmeel, gekookt, in vierkantjes, rondjes of driehoekjes gesneden
 2 halfrijpe bananen, geschild, dunne plakjes
 2 eetlepels (room)boter
 2 eetlepels zonnebloemolie
 4 eetlepels geraspte kokos
 2 eetlepels basterdsuiker of rietsuiker
 zonnebloemolie

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
Maïsgriesmeel volgens de gebruiksaanwijzing in ruim water koken. Goed roeren tot al het water verdampt is. Met de deksel op de pan op de allerlaagste hittebron laten garen tot al het water is verdampt. Over een keukenplank of schaal met een spatel verdelen en laten afkoelen. Driehoekjes, rondjes of vierkantjes uit het uitgestorte maïsgriesmeel steken en laten afkoelen. De dunne plakjes banaan zeer kort in wat olie in een koekenpan om en om bakken. Iets laten afkoelen en de geraspte kokos erover verdelen. De vormpjes maïsgriesmeel ermee beleggen. Warm of lauwwarm serveren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, bijvoorbeeld honingbier of niet te zoete Dubbel, fruitbier, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol% erbij serveren. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de zoete smaak van de banaan, de smeuïge smaak van de geraspte kokos en de zachte textuur van het maïsgriesmeel.

Notes

Banaan met polenta en kokos