Bereidingswijze:
De gekookte oogbonen uit pot of blik met een vork fijn maken. Samen met de geraspte winterwortel, het ei, komijnzaadjes en cayennepeper of chilivlokken in een mengkom doen. Zo fijn mogelijk maken met een vork. De mengkom ruim 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven. In een mengkom de blokjes tomaat, rode paprika en bleekselderij mengen met het limoen- of citroensap en olie. Op smaak brengen met peper en zout. Balletjes vormen van het mengsel van de oogbonen en iets plat slaan. Olie in een koekenpan (eventueel met antiaanbaklaag) verhitten en de balletjes kort om en om lichtbruin bakken. Warm serveren met de salsa.
Een goed gekoeld glas pils, Weizen, witbier, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier of Session India Pale Ale of een milde, niet te zwaar gehopte India Pale Ale tussen 5 en 8 vol% erbij serveren. De verfrissende toets van deze bieren past goed bij de licht kruidige smaak van de balletjes in combinatie met de frisse toets van de salsa.
Bereidingswijze:
De gekookte oogbonen uit pot of blik met een vork fijn maken. Samen met de geraspte winterwortel, het ei, komijnzaadjes en cayennepeper of chilivlokken in een mengkom doen. Zo fijn mogelijk maken met een vork. De mengkom ruim 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven. In een mengkom de blokjes tomaat, rode paprika en bleekselderij mengen met het limoen- of citroensap en olie. Op smaak brengen met peper en zout. Balletjes vormen van het mengsel van de oogbonen en iets plat slaan. Olie in een koekenpan (eventueel met antiaanbaklaag) verhitten en de balletjes kort om en om lichtbruin bakken. Warm serveren met de salsa.
Een goed gekoeld glas pils, Weizen, witbier, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier of Session India Pale Ale of een milde, niet te zwaar gehopte India Pale Ale tussen 5 en 8 vol% erbij serveren. De verfrissende toets van deze bieren past goed bij de licht kruidige smaak van de balletjes in combinatie met de frisse toets van de salsa.