De bloemige aardappelen, knolselderij en ui koken. Het water afgieten en de koksroom of slagroom en de roomboter erdoor roeren. Vervolgens zo fijn mogelijk stampen en op smaak brengen met peper en zout. Warm houden.
De olie in een koekenpan verhitten en de plakjes bacon zo kort mogelijk licht krokant bakken. Uit de koekenpan halen en de bloemenhoning (met een penseel) erover verdelen.
De warme stamppot over voorverwarmde borden verdelen. Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren. Dit donkere bier van 7 vol% met een aangename karamel toets en een zoetje combineert goed met de licht zilte en de licht zoetige smaak van de knapperige bacon en de zachte smaak van de stamppot.
De bloemige aardappelen, knolselderij en ui koken. Het water afgieten en de koksroom of slagroom en de roomboter erdoor roeren. Vervolgens zo fijn mogelijk stampen en op smaak brengen met peper en zout. Warm houden.
De olie in een koekenpan verhitten en de plakjes bacon zo kort mogelijk licht krokant bakken. Uit de koekenpan halen en de bloemenhoning (met een penseel) erover verdelen.
De warme stamppot over voorverwarmde borden verdelen. Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren. Dit donkere bier van 7 vol% met een aangename karamel toets en een zoetje combineert goed met de licht zilte en de licht zoetige smaak van de knapperige bacon en de zachte smaak van de stamppot.