Bacon met honing, stamppot van aardappel en knolselderij en Westmalle Trappist Dubbel

Opbrengsten1 portie
 300 g bacon, in plakjes
 4 eetlepels bloemenhoning
 300 g bloemige aardappelen, geschild in blokjes
 200 g knolselderij, geschild, in blokjes
 1 middelgrote ui, geschild, in stukjes
 4 eetlepels koksroom of slagroom
 2 eetlepels roomboter
 2 eetlepels zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De bloemige aardappelen, knolselderij en ui koken. Het water afgieten en de koksroom of slagroom en de roomboter erdoor roeren. Vervolgens zo fijn mogelijk stampen en op smaak brengen met peper en zout. Warm houden.

2

De olie in een koekenpan verhitten en de plakjes bacon zo kort mogelijk licht krokant bakken. Uit de koekenpan halen en de bloemenhoning (met een penseel) erover verdelen.

3

De warme stamppot over voorverwarmde borden verdelen. Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren. Dit donkere bier van 7 vol% met een aangename karamel toets en een zoetje combineert goed met de licht zilte en de licht zoetige smaak van de knapperige bacon en de zachte smaak van de stamppot.

Ingrediënten

 300 g bacon, in plakjes
 4 eetlepels bloemenhoning
 300 g bloemige aardappelen, geschild in blokjes
 200 g knolselderij, geschild, in blokjes
 1 middelgrote ui, geschild, in stukjes
 4 eetlepels koksroom of slagroom
 2 eetlepels roomboter
 2 eetlepels zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De bloemige aardappelen, knolselderij en ui koken. Het water afgieten en de koksroom of slagroom en de roomboter erdoor roeren. Vervolgens zo fijn mogelijk stampen en op smaak brengen met peper en zout. Warm houden.

2

De olie in een koekenpan verhitten en de plakjes bacon zo kort mogelijk licht krokant bakken. Uit de koekenpan halen en de bloemenhoning (met een penseel) erover verdelen.

3

De warme stamppot over voorverwarmde borden verdelen. Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren. Dit donkere bier van 7 vol% met een aangename karamel toets en een zoetje combineert goed met de licht zilte en de licht zoetige smaak van de knapperige bacon en de zachte smaak van de stamppot.

Notes

Bacon met honing, stamppot van aardappel en knolselderij en Westmalle Trappist Dubbel