Avocadopuree met tomaat en garnalen

Categorie
Opbrengsten1 portie
 1 kleine avocado, geschild en ontpit
 200 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld en zonder darmkanaal
 2 trostomaten
 2 eetlepels vers citroensap
 4 theelepels cajunkruiden (voor vis en schaaldieren)
 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De schoongemaakte middelgrote garnalen met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De avocado pureren, citroensap erdoor roeren en eventueel zeven voor een fijne puree.

2

De zaadlijst en zaadjes uit de trostomaten verwijderen en in gelijkmatige partjes snijden. De olie in een wok verwarmen, de garnalen roerbakken en uit de wok halen. De garnalen kunnen eventueel ook kort om en om geroosterd worden op de grillpan of op de barbecue. Bestrooien met cajunkruiden.

3

De avocadopuree over de partjes tomaat verdelen en met de garnalen garneren. Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%.

Ingrediënten

 1 kleine avocado, geschild en ontpit
 200 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld en zonder darmkanaal
 2 trostomaten
 2 eetlepels vers citroensap
 4 theelepels cajunkruiden (voor vis en schaaldieren)
 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De schoongemaakte middelgrote garnalen met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De avocado pureren, citroensap erdoor roeren en eventueel zeven voor een fijne puree.

2

De zaadlijst en zaadjes uit de trostomaten verwijderen en in gelijkmatige partjes snijden. De olie in een wok verwarmen, de garnalen roerbakken en uit de wok halen. De garnalen kunnen eventueel ook kort om en om geroosterd worden op de grillpan of op de barbecue. Bestrooien met cajunkruiden.

3

De avocadopuree over de partjes tomaat verdelen en met de garnalen garneren. Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%.

Notes

Avocadopuree met tomaat en garnalen