Avocado puree, blokjes tomaat, prei en milde kerrie

Categorie
Opbrengsten1 portie
 1 middelgrote rijpe avocado, ontpit
 2 middelgrote Tasty Tom- of honingtomaten, zonder zaadjes, kleine blokjes
 1 kleine, dunne prei, buitenste blad verwijderd, dunne ringetjes
 2 theelepels milde kerriepoeder
 3 eetlepels vers limoen- of citroensap
 olijf- of zonnebloemolie
 rondjes of vierkantjes licht geroosterd volkorenbrood of dunne sneden licht geroosterd stokbrood of Turks brood
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

In een mengkom de kleine blokjes tomaat met een mengsel van 2 eetlepels limoen- of citroensap en 2 eetlepels olie mengen. Ruim 30 minuten in de koelkast plaatsen. Af en toe omscheppen. Twee tot drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de dunne ringetjes prei kort roerbakken. De milde kerrie erdoor roeren, omscheppend zeer kort verwarmen en vervolgens af laten koelen. De avocado in stukjes snijden en zo fijn mogelijk maken met een vork. Een eetlepel limoen- of citroensap erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. De puree over het licht geroosterde brood verdelen. De afgekoelde ringetjes prei erop plaatsen en met de blokjes tomaat garneren.

Aanbevolen bieren: een goed gekoeld glas pils, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol% of mild gehopte India Pale Ale tussen 5 en 8 vol% erbij serveren. Deze frisse en vaak fruitige bieren komen goed tot hun recht bij de smeuïge smaak van de avocado, de frisse toets van de blokjes tomaat en de licht kruidige smaak van de kerrie.

Ingrediënten

 1 middelgrote rijpe avocado, ontpit
 2 middelgrote Tasty Tom- of honingtomaten, zonder zaadjes, kleine blokjes
 1 kleine, dunne prei, buitenste blad verwijderd, dunne ringetjes
 2 theelepels milde kerriepoeder
 3 eetlepels vers limoen- of citroensap
 olijf- of zonnebloemolie
 rondjes of vierkantjes licht geroosterd volkorenbrood of dunne sneden licht geroosterd stokbrood of Turks brood
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:

In een mengkom de kleine blokjes tomaat met een mengsel van 2 eetlepels limoen- of citroensap en 2 eetlepels olie mengen. Ruim 30 minuten in de koelkast plaatsen. Af en toe omscheppen. Twee tot drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de dunne ringetjes prei kort roerbakken. De milde kerrie erdoor roeren, omscheppend zeer kort verwarmen en vervolgens af laten koelen. De avocado in stukjes snijden en zo fijn mogelijk maken met een vork. Een eetlepel limoen- of citroensap erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. De puree over het licht geroosterde brood verdelen. De afgekoelde ringetjes prei erop plaatsen en met de blokjes tomaat garneren.

Aanbevolen bieren: een goed gekoeld glas pils, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol% of mild gehopte India Pale Ale tussen 5 en 8 vol% erbij serveren. Deze frisse en vaak fruitige bieren komen goed tot hun recht bij de smeuïge smaak van de avocado, de frisse toets van de blokjes tomaat en de licht kruidige smaak van de kerrie.

Notes

Avocado puree, blokjes tomaat, prei en milde kerrie