Avocado met krab, ei en Juno

Categorie
Opbrengsten1 portie
 250 g krabbenvlees, gekookt
 2 rijpe avocado’s, ontpit, gehalveerd
 3 eetlepel mayonaise, liefst zelf gemaakt
 4 theelepel vers limoen- of citroensap
 2 hardgekookte eieren; het eigeel verkruimeld
 2 eetlepel fijngehakte verse bieslook
 lichtgeroosterde sneden stokbrood, Turks brood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

In een mengkom het krabbenvlees met de mayonaise en het citroensap mengen. Op smaak brengen met peper en zout.

2

De gehalveerde avocado’s met dit mengsel vullen en met het verkruimelde eigeel en de fijngeknipte bieslook garneren.

3

Een goed gekoeld glas Juno Blonde Ale van 4,5 vol% van brouwerij Walhalla erbij serveren. De subtiele, fruitige aroma’s van dit bier passen goed bij de zachte smaak van de krab, gecombineerd met het verkruimelde eigeel en de frisse smaak van de bieslook.

Ingrediënten

 250 g krabbenvlees, gekookt
 2 rijpe avocado’s, ontpit, gehalveerd
 3 eetlepel mayonaise, liefst zelf gemaakt
 4 theelepel vers limoen- of citroensap
 2 hardgekookte eieren; het eigeel verkruimeld
 2 eetlepel fijngehakte verse bieslook
 lichtgeroosterde sneden stokbrood, Turks brood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

In een mengkom het krabbenvlees met de mayonaise en het citroensap mengen. Op smaak brengen met peper en zout.

2

De gehalveerde avocado’s met dit mengsel vullen en met het verkruimelde eigeel en de fijngeknipte bieslook garneren.

3

Een goed gekoeld glas Juno Blonde Ale van 4,5 vol% van brouwerij Walhalla erbij serveren. De subtiele, fruitige aroma’s van dit bier passen goed bij de zachte smaak van de krab, gecombineerd met het verkruimelde eigeel en de frisse smaak van de bieslook.

Notes

Avocado met krab, ei en Juno