Avocado met kipdijfilet, ras el hanout, spitskool

Categorie
Opbrengsten1 portie
 2 rijpe avocado's, pit verwijderd, gehalveerd, iets uitgehold
 250 g kipdijfilet, kleine blokjes of stukjes
 150 g spitskool, dunne reepjes, kort gestoomd
 1 afgestreken eetlepel ras el hanout (specerijenmelange)
 2 teentjes knoflook, geperst
 15 cl groente- of gevogeltebouillon
 2 afgestreken theelepels pikante chilivlokken of cayennepeper
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de blokjes of stukjes kipdijfilet kort roerbakken. De bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 20 tot 25 minuten verwarmen. Halverwege het verwarmen de ras el hanout toevoegen. Dit is een specerijenmelange en verkrijgbaar bij mediterrane- en Oosterse voedingswinkels en grote supermarkten. Af en toe roeren. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook erdoor roeren. Iets laten afkoelen en de chilivlokken of cayennepeper erbij doen. Op smaak brengen met zout. Dit mengsel samen met de dunne reepjes spitskool over de uitgeholde avocado's verdelen.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Speciale Belge tussen 5 en 8 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van de meeste van deze bieren past goed bij de licht pikante toets van de saus, de kruidige smaak van de ras el hanout en de aardse smaak van de spitskool.

Ingrediënten

 2 rijpe avocado's, pit verwijderd, gehalveerd, iets uitgehold
 250 g kipdijfilet, kleine blokjes of stukjes
 150 g spitskool, dunne reepjes, kort gestoomd
 1 afgestreken eetlepel ras el hanout (specerijenmelange)
 2 teentjes knoflook, geperst
 15 cl groente- of gevogeltebouillon
 2 afgestreken theelepels pikante chilivlokken of cayennepeper
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:

In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de blokjes of stukjes kipdijfilet kort roerbakken. De bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 20 tot 25 minuten verwarmen. Halverwege het verwarmen de ras el hanout toevoegen. Dit is een specerijenmelange en verkrijgbaar bij mediterrane- en Oosterse voedingswinkels en grote supermarkten. Af en toe roeren. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook erdoor roeren. Iets laten afkoelen en de chilivlokken of cayennepeper erbij doen. Op smaak brengen met zout. Dit mengsel samen met de dunne reepjes spitskool over de uitgeholde avocado's verdelen.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Speciale Belge tussen 5 en 8 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van de meeste van deze bieren past goed bij de licht pikante toets van de saus, de kruidige smaak van de ras el hanout en de aardse smaak van de spitskool.

Notes

Avocado met kipdijfilet, ras el hanout, spitskool