Bereidingswijze:
In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de blokjes of stukjes kipdijfilet kort roerbakken. De bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 20 tot 25 minuten verwarmen. Halverwege het verwarmen de ras el hanout toevoegen. Dit is een specerijenmelange en verkrijgbaar bij mediterrane- en Oosterse voedingswinkels en grote supermarkten. Af en toe roeren. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook erdoor roeren. Iets laten afkoelen en de chilivlokken of cayennepeper erbij doen. Op smaak brengen met zout. Dit mengsel samen met de dunne reepjes spitskool over de uitgeholde avocado's verdelen.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Speciale Belge tussen 5 en 8 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van de meeste van deze bieren past goed bij de licht pikante toets van de saus, de kruidige smaak van de ras el hanout en de aardse smaak van de spitskool.
Bereidingswijze:
In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de blokjes of stukjes kipdijfilet kort roerbakken. De bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 20 tot 25 minuten verwarmen. Halverwege het verwarmen de ras el hanout toevoegen. Dit is een specerijenmelange en verkrijgbaar bij mediterrane- en Oosterse voedingswinkels en grote supermarkten. Af en toe roeren. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook erdoor roeren. Iets laten afkoelen en de chilivlokken of cayennepeper erbij doen. Op smaak brengen met zout. Dit mengsel samen met de dunne reepjes spitskool over de uitgeholde avocado's verdelen.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Speciale Belge tussen 5 en 8 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van de meeste van deze bieren past goed bij de licht pikante toets van de saus, de kruidige smaak van de ras el hanout en de aardse smaak van de spitskool.