Afdrukopties:

Avocado met ei en bacon

Opbrengsten1 portie

 2 rijpe avocado’s
 2 middelgrote, half zacht gekookte eieren
 4 plakjes bacon of magere ham
 1 eetlepel grof gemalen licht pikante rode paprikapoeder of cajunkruiden
  reepjes warme toast
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De plakjes bacon of magere ham in een koekenpan, zonder vet, licht krokant bakken. Goed laten afkoelen en verkruimelen.

2

De avocado’s halveren en de pitten eruit halen. De holte vullen met de gehalveerde half zacht gekookte eieren. Met de rode paprikapoeder of cajun kruiden garneren en met reepjes warme toast serveren. Zo snel mogelijk serveren om verkleuring van de avocado tegen te gaan. Om verkleuring tegen te gaan kan wat vers citroensap over de avocado worden verdeeld.

3

Aanbevolen bieren: pilsener, witbier, Weissbier,Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale (IPA) tussen 3 en 5 vol%.