Afdrukopties:

Auberginepuree met milde kerrie

Opbrengsten1 portie

 1 middelgrote langwerpige aubergine
 2 sjalotjes
 1 teen knoflook, uit de knijper
 3 theelepels milde kerriepoeder (of ras el hanout)
 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 1,50 dl groenten- of gevogeltebouillon
 reepjes licht geroosterd stokbrood of volkorenbrood
  blaadjes verse koriander of verse munt
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De sjalotjes schillen en in stukjes snijden. De knoflook schillen. De aubergine schillen en in blokjes of stukjes snijden. De olie in een braadpan verhitten en de stukjes sjalot en aubergine roerbakken.

2

Bouillon toevoegen , de hittebron op de laagste stand zetten en met de deksel op de pan gedurende 15 tot 20 minuten stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd de kerriepoeder en geperste knoflook erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout en met een vork fijn maken.

3

Over schaaltjes of glaasjes verdelen en met blaadjes verse koriander of verse munt garneren. Serveren met reepjes licht geroosterd stokbrood of volkorenbrood.

4

Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, Session IPA (India Pale Ale) tussen 3 en 5 vol%, milde Engelse IPA (India Pale Ale) tussen 5 en 7 vol%