Auberginepuree met feta en tomaat

Categorie
Opbrengsten1 portie
 1 middelgrote aubergine, geschild, kleine blokjes
 4 grote trostomaten of 6 pruimtomaten, zaadjes verwijderd, plakjes
 75 g feta, blokjes (of licht kruidige roomkaas)
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 2 theelepels verse rozemarijn draadjes, fijngehakt
 1 Spaans pepertje, zaadjes verwijderd, flinterdun gesneden
 15 cl groentebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 takjes verse rozemarijn
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
Vier eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de blokjes aubergine kort roerbakken. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 15 minuten verwarmen. Af en toe roeren. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook, fijngehakte rozemarijndraadjes en blokjes feta erdoor roeren. Iets laten afkoelen en met een vork fijn maken. Op smaak brengen met peper en zout. Over de plakjes tomaat verdelen en met een klein takje verse rozemarijn en flinterdun gesneden pepertje garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 7 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge textuur van de aubergine en feta, in combinatie met de licht kruidige toets van de rozemarijn en de licht pikante smaak van het pepertje.

Ingrediënten

 1 middelgrote aubergine, geschild, kleine blokjes
 4 grote trostomaten of 6 pruimtomaten, zaadjes verwijderd, plakjes
 75 g feta, blokjes (of licht kruidige roomkaas)
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 2 theelepels verse rozemarijn draadjes, fijngehakt
 1 Spaans pepertje, zaadjes verwijderd, flinterdun gesneden
 15 cl groentebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 takjes verse rozemarijn
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
Vier eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de blokjes aubergine kort roerbakken. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 15 minuten verwarmen. Af en toe roeren. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook, fijngehakte rozemarijndraadjes en blokjes feta erdoor roeren. Iets laten afkoelen en met een vork fijn maken. Op smaak brengen met peper en zout. Over de plakjes tomaat verdelen en met een klein takje verse rozemarijn en flinterdun gesneden pepertje garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 7 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge textuur van de aubergine en feta, in combinatie met de licht kruidige toets van de rozemarijn en de licht pikante smaak van het pepertje.

Notes

Auberginepuree met feta en tomaat