Bereidingswijze:
Vier eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de blokjes aubergine kort roerbakken. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 15 minuten verwarmen. Af en toe roeren. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook, fijngehakte rozemarijndraadjes en blokjes feta erdoor roeren. Iets laten afkoelen en met een vork fijn maken. Op smaak brengen met peper en zout. Over de plakjes tomaat verdelen en met een klein takje verse rozemarijn en flinterdun gesneden pepertje garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 7 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge textuur van de aubergine en feta, in combinatie met de licht kruidige toets van de rozemarijn en de licht pikante smaak van het pepertje.
Bereidingswijze:
Vier eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de blokjes aubergine kort roerbakken. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 15 minuten verwarmen. Af en toe roeren. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook, fijngehakte rozemarijndraadjes en blokjes feta erdoor roeren. Iets laten afkoelen en met een vork fijn maken. Op smaak brengen met peper en zout. Over de plakjes tomaat verdelen en met een klein takje verse rozemarijn en flinterdun gesneden pepertje garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 7 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge textuur van de aubergine en feta, in combinatie met de licht kruidige toets van de rozemarijn en de licht pikante smaak van het pepertje.