Aubergine met rundvlees, gember en hoisinsaus

Categorie
Opbrengsten1 portie
 2 kleine aubergines
 400 g magere runderriblappen, in kleine blokjes
 2 sjalotjes, geschild, in stukjes
 2 eetlepel geschilde, geraspte, verse gember
 3 eetlepel hoisin saus
 4 eetlepel geroosterde rode paprika, in reepjes
 3 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
 30 cl runderbouillon of groente bouillon
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De kleine blokjes rundvlees met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De olie in een braadpan verhitten en de blokjes kort aanbraden. Sjalotjes kort mee braden. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 90 minuten of iets langer stoven. Naar smaak extra bouillon toevoegen. Vijftien minuten voor het einde van de stooftijd het stoofvocht iets inkoken. De geraspte gember en de hoisin saus erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout. Hoisin saus is ingedikte, licht kruidige sojasaus en verkrijgbaar bij Aziatische voedingswinkels en grote supermarkten.

2

De aubergines schillen en een kleine tussen ruimte met schil in stand houden. In rondjes snijden, met weinig olie bestrijken en kort laten rusten. Op een hete grillpan kort om en om licht roosteren. De rondjes kunnen ook om en om in de olie worden gebakken. Naar smaak helemaal schillen. Afhankelijk van het soort, kan de schil soms een vrij bittere smaak geven. De aubergine met blokjes rundvlees en wat saus beleggen. Met geroosterde rode paprika reepjes garneren.

3

Aanbevolen bieren: Pils, amberkleurig bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Blond bier tussen 5 en 8 vol%, Donker bier (bijvoorbeeld Dubbel) tussen 5 en 8 vol%.

Ingrediënten

 2 kleine aubergines
 400 g magere runderriblappen, in kleine blokjes
 2 sjalotjes, geschild, in stukjes
 2 eetlepel geschilde, geraspte, verse gember
 3 eetlepel hoisin saus
 4 eetlepel geroosterde rode paprika, in reepjes
 3 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
 30 cl runderbouillon of groente bouillon
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De kleine blokjes rundvlees met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De olie in een braadpan verhitten en de blokjes kort aanbraden. Sjalotjes kort mee braden. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 90 minuten of iets langer stoven. Naar smaak extra bouillon toevoegen. Vijftien minuten voor het einde van de stooftijd het stoofvocht iets inkoken. De geraspte gember en de hoisin saus erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout. Hoisin saus is ingedikte, licht kruidige sojasaus en verkrijgbaar bij Aziatische voedingswinkels en grote supermarkten.

2

De aubergines schillen en een kleine tussen ruimte met schil in stand houden. In rondjes snijden, met weinig olie bestrijken en kort laten rusten. Op een hete grillpan kort om en om licht roosteren. De rondjes kunnen ook om en om in de olie worden gebakken. Naar smaak helemaal schillen. Afhankelijk van het soort, kan de schil soms een vrij bittere smaak geven. De aubergine met blokjes rundvlees en wat saus beleggen. Met geroosterde rode paprika reepjes garneren.

3

Aanbevolen bieren: Pils, amberkleurig bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Blond bier tussen 5 en 8 vol%, Donker bier (bijvoorbeeld Dubbel) tussen 5 en 8 vol%.

Aubergine met rundvlees, gember en hoisinsaus