Uit de aubergine dunne plakjes met een dunschiller of een scherp mes snijden. De licht paarse (langwerpige) aubergine heeft een iets zachtere schil. Drie eetlepels olie over de plakjes verdelen, kort om en om lichtbruin roosteren op een grillpan en laten afkoelen.
De geschilde en ontpitte flespompoen in blokjes of stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een wok verhitten en de pompoen kort roerbakken. Stukjes sjalot toevoegen en nog kort roerbakken. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron gedurende 15 minuten garen.
Tegen het einde de baharat of ras el hanout (beide kruidenmengsels zijn verkrijgbaar in grote supermarkten) erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout, met een vork zo fijn mogelijk maken tot puree en laten afkoelen.
Reepjes stokbrood of ciabatta kort om en om op een grillpan roosteren. De rookkaas halveren over de plakjes aubergine verdelen en oprollen. Met fijngeknipte bladpeterselie garneren.
De pompoenpuree over het licht geroosterde brood verdelen en met verkruimelde walnoten garneren.
Een licht gekoeld glas Duits & Lauret Dubbelbock erbij serveren. Dit bier van ruim 8 vol% met een lichte toets van geroosterde mout en een subtiele rooksmaak combineert goed met de rookkaas in de opgerolde licht geroosterde aubergine en de puree van flespompoen met de kruidige toets en de aardse smaak van de verkruimelde walnoten (of cashew noten). Naar smaak een kleiner glas, bijvoorbeeld een proefglaasje van 15 cl erbij serveren.
Uit de aubergine dunne plakjes met een dunschiller of een scherp mes snijden. De licht paarse (langwerpige) aubergine heeft een iets zachtere schil. Drie eetlepels olie over de plakjes verdelen, kort om en om lichtbruin roosteren op een grillpan en laten afkoelen.
De geschilde en ontpitte flespompoen in blokjes of stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een wok verhitten en de pompoen kort roerbakken. Stukjes sjalot toevoegen en nog kort roerbakken. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron gedurende 15 minuten garen.
Tegen het einde de baharat of ras el hanout (beide kruidenmengsels zijn verkrijgbaar in grote supermarkten) erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout, met een vork zo fijn mogelijk maken tot puree en laten afkoelen.
Reepjes stokbrood of ciabatta kort om en om op een grillpan roosteren. De rookkaas halveren over de plakjes aubergine verdelen en oprollen. Met fijngeknipte bladpeterselie garneren.
De pompoenpuree over het licht geroosterde brood verdelen en met verkruimelde walnoten garneren.
Een licht gekoeld glas Duits & Lauret Dubbelbock erbij serveren. Dit bier van ruim 8 vol% met een lichte toets van geroosterde mout en een subtiele rooksmaak combineert goed met de rookkaas in de opgerolde licht geroosterde aubergine en de puree van flespompoen met de kruidige toets en de aardse smaak van de verkruimelde walnoten (of cashew noten). Naar smaak een kleiner glas, bijvoorbeeld een proefglaasje van 15 cl erbij serveren.