Afdrukopties:

Aubergine met ras el hanout

Opbrengsten1 portie

 1 middelgrote langwerpige aubergine
 2 sjalotjes
 1 teen knoflook, uit de knijper
 3 theelepels milde ras el hanout (of milde kerriepoeder)
 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 1,50 dl groenten- of gevogeltebouillon
 reepjes licht geroosterd stokbrood of volkorenbrood
 blaadjes verse koriander of verse munt
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De sjalotjes schillen en in stukjes snijden. De knoflook schillen. De aubergine schillen en in blokjes of stukken snijden.

2

De olie in een braadpan verwarmen en de stukjes sjalot en aubergine roerbakken. Bouillon toevoegen , de hittebron op de laagste stand zetten en met de deksel op de pan gedurende 15 tot 20 minuten stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd de ras el hanout (of milde kerriepoeder) en geperste knoflook erdoor roeren en verder stoven. Ras el hanout is een zeer geurige Noord-Afrikaanse kruidenmelange en verkrijgbaar in grote supermarkten en Noord-Afrikaanse voedingswinkels.

3

Op smaak brengen met peper en zout en met een vork fijn maken. Over schaaltjes verdelen en met blaadjes verse koriander of verse munt garneren. Serveren met reepjes licht geroosterd stokbrood of volkorenbrood. Aanbevolen bieren: pils , witbier, Weissbier, amberkleurig bier, blond bier tussen 5 en 7 vol%, IPA (India Pale Ale), niet te zwaar gehopt.