Aubergine, kikkererwten en tomaat

Categorie
Opbrengsten1 portie
 2 mini aubergines
 200 g kleine kikkererwten, gekookt, uit blik of pot
 2 sjalotjes, geschild, in stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 4 afgestreken theelepels korianderbolletjes, gekneusd
 2 afgestreken theelepels pikante chilivlokken
 1 pruimtomaat of trostomaat, zaadlijst verwijderd, kleine blokjes
 2 eetlepels vers citroen- of limoensap
 15 cl groentebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
In een mengkom de blokjes tomaat met het verse citroen- of limoensap en 4 eetlepels olie mengen. De aubergines halveren en weinig uithollen. Het vruchtvlees met olie bestrijken. Vier eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de gehalveerde aubergines zeer kort om en om bakken. De hittebron op de laagste stand zetten en met de deksel op de wok of pan 15 minuten garen. Af en toe omkeren. In een wok of koekenpan de stukjes sjalot kort roerbakken. De kikkererwten en bouillon toevoegen en gedurende 15 minuten op de laagste stand van de hittebron verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook en gekneusde korianderzaadjes toevoegen. Na het verwarmen de pikante chilivlokken erdoor roeren en op smaak brengen met zout. De kikkererwten en wat saus over de aubergine verdelen en met de blokjes tomaat garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht kruidige en licht pikante smaak van de gestoofde kikkererwten in combinatie met de zachte smaak van de aubergine en de frisse smaak van de tomaat.

Ingrediënten

 2 mini aubergines
 200 g kleine kikkererwten, gekookt, uit blik of pot
 2 sjalotjes, geschild, in stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 4 afgestreken theelepels korianderbolletjes, gekneusd
 2 afgestreken theelepels pikante chilivlokken
 1 pruimtomaat of trostomaat, zaadlijst verwijderd, kleine blokjes
 2 eetlepels vers citroen- of limoensap
 15 cl groentebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
In een mengkom de blokjes tomaat met het verse citroen- of limoensap en 4 eetlepels olie mengen. De aubergines halveren en weinig uithollen. Het vruchtvlees met olie bestrijken. Vier eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de gehalveerde aubergines zeer kort om en om bakken. De hittebron op de laagste stand zetten en met de deksel op de wok of pan 15 minuten garen. Af en toe omkeren. In een wok of koekenpan de stukjes sjalot kort roerbakken. De kikkererwten en bouillon toevoegen en gedurende 15 minuten op de laagste stand van de hittebron verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook en gekneusde korianderzaadjes toevoegen. Na het verwarmen de pikante chilivlokken erdoor roeren en op smaak brengen met zout. De kikkererwten en wat saus over de aubergine verdelen en met de blokjes tomaat garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht kruidige en licht pikante smaak van de gestoofde kikkererwten in combinatie met de zachte smaak van de aubergine en de frisse smaak van de tomaat.

Notes

Aubergine, kikkererwten en tomaat