Asperges met St. Jakobsmosselen, prei en Brand Weizen

Categorie
Opbrengsten1 portie
 8 8 St. Jakobsmosselen, uit de schelp en schoongemaakt
 8 middelgrote witte asperges
 125 g wit van de prei, in flinterdunne ringetjes
 2 eetlepels zonnebloemolie
 4 eetlepels roomboter
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De harde onderkant van de witte asperges afsnijden en schillen. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen. Vervolgens warm houden.

2

De schoongemaakte St. Jakobsmosselen aan beide kanten met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De preiringetjes afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen.

3

Na het stomen in een mengkom doen en 1 eetlepel roomboter erdoor roeren.

4

De olie in een koekenpan verwarmen en de St. Jakobsmosselen aan iedere kant kort om en om bakken. Ze mogen van binnen nog een tikkeltje rauw zijn. Voeg tegen het einde van het bakken 1 eetlepel roomboter toe om de St. Jakobsmosselen een lichtbruin kleurtje te geven en schep af en toe het mengsel van olie en boter over de St. Jakobsmosselen.

5

Op smaak brengen met peper en zout. Twee eetlepels roomboter al roerende zeer kort verwarmen zonder te laten kleuren.

6

De warme asperges op voorverwarmde borden leggen en de gesmolten boter erover verdelen. Op ieder bedje van warme prei een St. Jakobsmossel plaatsen. Als voorgerechtje serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Brand Weizen.

7

De verfrissende en zachte smaak van dit bier van 5,1 vol% is in harmonie met de zachte en subtiele smaak van de asperges, prei en St. Jakobsmosselen.

Ingrediënten

 8 8 St. Jakobsmosselen, uit de schelp en schoongemaakt
 8 middelgrote witte asperges
 125 g wit van de prei, in flinterdunne ringetjes
 2 eetlepels zonnebloemolie
 4 eetlepels roomboter
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De harde onderkant van de witte asperges afsnijden en schillen. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen. Vervolgens warm houden.

2

De schoongemaakte St. Jakobsmosselen aan beide kanten met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De preiringetjes afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen.

3

Na het stomen in een mengkom doen en 1 eetlepel roomboter erdoor roeren.

4

De olie in een koekenpan verwarmen en de St. Jakobsmosselen aan iedere kant kort om en om bakken. Ze mogen van binnen nog een tikkeltje rauw zijn. Voeg tegen het einde van het bakken 1 eetlepel roomboter toe om de St. Jakobsmosselen een lichtbruin kleurtje te geven en schep af en toe het mengsel van olie en boter over de St. Jakobsmosselen.

5

Op smaak brengen met peper en zout. Twee eetlepels roomboter al roerende zeer kort verwarmen zonder te laten kleuren.

6

De warme asperges op voorverwarmde borden leggen en de gesmolten boter erover verdelen. Op ieder bedje van warme prei een St. Jakobsmossel plaatsen. Als voorgerechtje serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Brand Weizen.

7

De verfrissende en zachte smaak van dit bier van 5,1 vol% is in harmonie met de zachte en subtiele smaak van de asperges, prei en St. Jakobsmosselen.

Asperges met St. Jakobsmosselen, prei en Brand Weizen