Bereidingswijze:
Drie eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de dunne plakjes wortel roerbakken. Vervolgens de ringetjes prei en bouillon toevoegen en op de laagste hittebron ongeveer 10 minuten verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de crème fraîche erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden. De plakken zalmfilet met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De asperges in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. De zalmfilet gelijkmatig met bloem bestuiven. De olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en de zalmfilet kort om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. Plakken zalmfilet, asperges en saus over voorverwarmde borden verdelen.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de aangename, delicate licht bittere smaak van de asperges, de smeuïge toets van de zalmfilet, de licht krokante smaak van de buitenkant en de romige en licht zoetige smaak van de wortel en prei.
Bereidingswijze:
Drie eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de dunne plakjes wortel roerbakken. Vervolgens de ringetjes prei en bouillon toevoegen en op de laagste hittebron ongeveer 10 minuten verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de crème fraîche erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden. De plakken zalmfilet met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De asperges in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. De zalmfilet gelijkmatig met bloem bestuiven. De olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en de zalmfilet kort om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. Plakken zalmfilet, asperges en saus over voorverwarmde borden verdelen.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de aangename, delicate licht bittere smaak van de asperges, de smeuïge toets van de zalmfilet, de licht krokante smaak van de buitenkant en de romige en licht zoetige smaak van de wortel en prei.