Bereidingswijze:
In een mengkom de artisjokharten, de plakjes nieuwe haring, aardappel, geraspte sjalot, bleekselderij en het citroensap en de olie mengen. Goed omscheppen. Op smaak brengen met peper en zout. Naar smaak extra olie gebruiken. Over bordjes of schaaltjes verdelen. Met licht geroosterd volkorenbrood of ciabatta serveren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht zilte smaak van de haring, in combinatie met de geraspte sjalot, de frisse en lichtzoete toets van de bleekselderij en de zachte textuur van de artisjok.
Bereidingswijze:
In een mengkom de artisjokharten, de plakjes nieuwe haring, aardappel, geraspte sjalot, bleekselderij en het citroensap en de olie mengen. Goed omscheppen. Op smaak brengen met peper en zout. Naar smaak extra olie gebruiken. Over bordjes of schaaltjes verdelen. Met licht geroosterd volkorenbrood of ciabatta serveren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht zilte smaak van de haring, in combinatie met de geraspte sjalot, de frisse en lichtzoete toets van de bleekselderij en de zachte textuur van de artisjok.