Afdrukopties:

Ardeense paté met dadel- en sjalottenpuree en Westmalle Trappist Dubbel

Opbrengsten1 portie

 200 g Ardeense paté, of wildpaté
 4 ontpitte dadels, in stukjes
 2 kleine sjalotjes, geschild en in stukjes sneden
 witbrood (oud) of volkorenbrood, zonder korst
 2 eetlepels zonnebloemolie
 3 eetlepels verkruimelde walnoten
 8 eetlepels Westmalle Trappist Dubbel
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De stukjes dadel gedurende 1 tot 2 uur in de Westmalle Trappist Dubbel wellen.

2

De olie in een koekenpan verhitten en de stukjes dadel en sjalot al roerende kort verwarmen. Op de laagste hittebron en met de deksel op de pan 15 minuten stoven. Het restant van het bier erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.

3

De sneden wit- of volkorenbrood in de vorm van een driehoekje snijden. Op de grillpan leggen en om en om lichtbruin roosteren. Af en toe omkeren. Iets laten afkoelen en de Ardeense paté erover verdelen. Met de dadel- en sjalottenpuree serveren en met verkruimelde walnoten garneren.

4

Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren. Dit volmondige donkere bier met een aangenaam licht zoetje combineert goed met de zoete smaak van de dadel- en sjalottenpuree, de aardse smaak van de walnoten en de smeuïge smaak van de paté.