Ansjovis, ei, rode biet, appel en Hop Twist

Categorie
Opbrengsten1 portie
 8 ansjovis, op olijfolie
 3 hard gekookte eieren, in kleine stukjes of kleine blokjes
 2 middelgrote gekookte rode bieten, in kleine blokjes
 1 kleine zoetzure appel, geschild, zonder klokhuis, in kleine blokjes
 1 eetlepel fijngeknipte verse bieslook
 6 eetlepel mayonaise, liefst zelf gemaakt
 6 radijsjes, in dunne plakjes
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

In een mengkom het ei, rode biet, appel en fijngeknipte bieslook met de mayonaise mengen. Op smaak brengen met peper en zout. De mengkom 1 tot 2 uur in de koelkast plaatsen om het mengsel iets te laten opstijven. Uit de koekkast halen, over kleine borden verdelen en met de ansjovis garneren.

2

Met licht geroosterd stokbrood of dunne sneden ciabatta serveren. Een goed gekoeld glas Hop Twist erbij serveren. De frisse smaak en het fruitig aroma van deze India Pale Ale van 7 vol% van brouwerij The Musketeers, passen goed bij de frisheid van de ingrediënten in combinatie met de zilte toets van de ansjovis. Bij dit gerechtje smaakt ook een goed gekoelde Cross The Dessert van brouwerij The Musketeers.

Ingrediënten

 8 ansjovis, op olijfolie
 3 hard gekookte eieren, in kleine stukjes of kleine blokjes
 2 middelgrote gekookte rode bieten, in kleine blokjes
 1 kleine zoetzure appel, geschild, zonder klokhuis, in kleine blokjes
 1 eetlepel fijngeknipte verse bieslook
 6 eetlepel mayonaise, liefst zelf gemaakt
 6 radijsjes, in dunne plakjes
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

In een mengkom het ei, rode biet, appel en fijngeknipte bieslook met de mayonaise mengen. Op smaak brengen met peper en zout. De mengkom 1 tot 2 uur in de koelkast plaatsen om het mengsel iets te laten opstijven. Uit de koekkast halen, over kleine borden verdelen en met de ansjovis garneren.

2

Met licht geroosterd stokbrood of dunne sneden ciabatta serveren. Een goed gekoeld glas Hop Twist erbij serveren. De frisse smaak en het fruitig aroma van deze India Pale Ale van 7 vol% van brouwerij The Musketeers, passen goed bij de frisheid van de ingrediënten in combinatie met de zilte toets van de ansjovis. Bij dit gerechtje smaakt ook een goed gekoelde Cross The Dessert van brouwerij The Musketeers.

Ansjovis, ei, rode biet, appel en Hop Twist