Bereidingswijze:
De abrikozen in stukjes snijden en in een mengkom in lauwwarm water gedurende 2 uur weken. Vervolgens zo fijn mogelijk met de staafmixer pureren. De zachte roomkaas, mascarpone en verkruimelde stroopwafel erdoor roeren. Over schaaltjes of glazen verdelen en gedurende 2 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven.
Aanbevolen bieren:
Blond bier, bijvoorbeeld lichtzoet honingbier tussen 5 en 8 vol%, lichtzoet abrikozenbier, lichtzoete Dubbel, lichtzoete Porter, Quadrupel tussen 8 en 10 vol%, naar smaak in een proefglaasje van 10 of 15 cl geserveerd. De lichtzoete smaak en soms licht fruitige toets van deze bieren past goed bij de lichtzoete smaak van het mengsel van de abrikoos, roomkaas en verkruimelde stroopwafel.
Bereidingswijze:
De abrikozen in stukjes snijden en in een mengkom in lauwwarm water gedurende 2 uur weken. Vervolgens zo fijn mogelijk met de staafmixer pureren. De zachte roomkaas, mascarpone en verkruimelde stroopwafel erdoor roeren. Over schaaltjes of glazen verdelen en gedurende 2 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven.
Aanbevolen bieren:
Blond bier, bijvoorbeeld lichtzoet honingbier tussen 5 en 8 vol%, lichtzoet abrikozenbier, lichtzoete Dubbel, lichtzoete Porter, Quadrupel tussen 8 en 10 vol%, naar smaak in een proefglaasje van 10 of 15 cl geserveerd. De lichtzoete smaak en soms licht fruitige toets van deze bieren past goed bij de lichtzoete smaak van het mengsel van de abrikoos, roomkaas en verkruimelde stroopwafel.