Bereidingswijze:
De gehalveerde abrikozen in stukjes snijden. In niet te veel water gedurende 40 tot 50 minuten op de laagste hittebron garen. Af en toe roeren. Uit de pan halen, laten afkoelen en in piepkleine stukjes snijden. De peer eveneens in piepkleine stukjes snijden. Samen met de stukjes abrikoos in een mengkom mengen en op een koele plek of in de koelkast plaatsen. Met een speciaal vormpje kleine rondjes, driehoekjes of vierkantjes uit het brood steken. Zeer kort in een koekenpan (anti-aanbaklaag) met zeer weinig olie verwarmen. De zijkanten lichtjes door de suikerstroop wentelen. Het mengsel van abrikoos en peer erover verdelen en met verkruimelde hazelnoten garneren.
Aanbevolen bieren:
Honingbier, donker bier (licht) bijvoorbeeld Dubbel tussen 6 en 8 vol%, Quadrupel of Barley wine (proefglaasje van 10 of 15 cl of glas) tussen 8 en 10 vol%. De volmondige smaak en de lichtzoete tot zoete toets van deze bieren past goed bij het zoetje van het brood, het mengsel van abrikoos en peer en de licht aardse smaak van de hazelnoten.
Bereidingswijze:
De gehalveerde abrikozen in stukjes snijden. In niet te veel water gedurende 40 tot 50 minuten op de laagste hittebron garen. Af en toe roeren. Uit de pan halen, laten afkoelen en in piepkleine stukjes snijden. De peer eveneens in piepkleine stukjes snijden. Samen met de stukjes abrikoos in een mengkom mengen en op een koele plek of in de koelkast plaatsen. Met een speciaal vormpje kleine rondjes, driehoekjes of vierkantjes uit het brood steken. Zeer kort in een koekenpan (anti-aanbaklaag) met zeer weinig olie verwarmen. De zijkanten lichtjes door de suikerstroop wentelen. Het mengsel van abrikoos en peer erover verdelen en met verkruimelde hazelnoten garneren.
Aanbevolen bieren:
Honingbier, donker bier (licht) bijvoorbeeld Dubbel tussen 6 en 8 vol%, Quadrupel of Barley wine (proefglaasje van 10 of 15 cl of glas) tussen 8 en 10 vol%. De volmondige smaak en de lichtzoete tot zoete toets van deze bieren past goed bij het zoetje van het brood, het mengsel van abrikoos en peer en de licht aardse smaak van de hazelnoten.