De doormidden gesneden gedroogde abrikozen gedurende 2 uur in Zundert 8 wellen.
De olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. Suiker erdoor roeren en al roerend 4 eetlepels water toevoegen. Deksel op de wok of koekenpan plaatsen en op de laagste hittebron 15 tot 20 minuten stoven. Eventueel extra water toevoegen. Laten afkoelen en op smaak brengen met peper en zout.
De gewelde abrikozen met keukenpapier deppen en vullen met stukjes wildpaté en sjalottencompote. Met piepkleine blokjes bleekselderij garneren. Een licht gekoeld proefglaasje (10 tot 15 cl) of glas Zundert 8 van 8 vol% van trappistenbrouwerij De Kievit erbij serveren. Dit volmondige donkere bier met een aangenaam zoetje en licht kruidige toets past goed bij de smaak van de wildpaté in combinatie met het zoetje van de gewelde abrikoos en de sjalottencompote.
De doormidden gesneden gedroogde abrikozen gedurende 2 uur in Zundert 8 wellen.
De olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. Suiker erdoor roeren en al roerend 4 eetlepels water toevoegen. Deksel op de wok of koekenpan plaatsen en op de laagste hittebron 15 tot 20 minuten stoven. Eventueel extra water toevoegen. Laten afkoelen en op smaak brengen met peper en zout.
De gewelde abrikozen met keukenpapier deppen en vullen met stukjes wildpaté en sjalottencompote. Met piepkleine blokjes bleekselderij garneren. Een licht gekoeld proefglaasje (10 tot 15 cl) of glas Zundert 8 van 8 vol% van trappistenbrouwerij De Kievit erbij serveren. Dit volmondige donkere bier met een aangenaam zoetje en licht kruidige toets past goed bij de smaak van de wildpaté in combinatie met het zoetje van de gewelde abrikoos en de sjalottencompote.