Abrikoos met wildpaté en sjalottencompote

Categorie
Opbrengsten1 portie
 8 gedroogde abrikozen, doormidden gesneden
 250 g wildpaté of Ardeense paté
 3 sjalotjes, geschild, in stukjes
 15 cl donker, licht bier tussen 5 en 7 vol%, bijv. dubbel
 2 eetlepel olie • 2 eetlepels suiker
 1 bleekselderijstengel, zonder draadjes, in piepkleine blokjes
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De doormidden gesneden gedroogde abrikozen gedurende 2 uur in Zundert 8 wellen.

2

De olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. Suiker erdoor roeren en al roerend 4 eetlepels water toevoegen. Deksel op de wok of koekenpan plaatsen en op de laagste hittebron 15 tot 20 minuten stoven. Eventueel extra water toevoegen. Laten afkoelen en op smaak brengen met peper en zout.

3

De gewelde abrikozen met keukenpapier deppen en vullen met stukjes wildpaté en sjalottencompote. Met piepkleine blokjes bleekselderij garneren.

4

Aanbevolen bieren: donker bier. licht van 5 tot 7 vol% (bijvoorbeeld dubbel), Porter, donker bier, zwaar vanaf 8 tot 10 vol% (bijvoorbeeld Quadrupel van 8 of 9 vol%). De bieren van het type donker, zwaar naar smaak geschonken in proefglaasjes van 10 tot 15 cl.

Ingrediënten

 8 gedroogde abrikozen, doormidden gesneden
 250 g wildpaté of Ardeense paté
 3 sjalotjes, geschild, in stukjes
 15 cl donker, licht bier tussen 5 en 7 vol%, bijv. dubbel
 2 eetlepel olie • 2 eetlepels suiker
 1 bleekselderijstengel, zonder draadjes, in piepkleine blokjes
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De doormidden gesneden gedroogde abrikozen gedurende 2 uur in Zundert 8 wellen.

2

De olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. Suiker erdoor roeren en al roerend 4 eetlepels water toevoegen. Deksel op de wok of koekenpan plaatsen en op de laagste hittebron 15 tot 20 minuten stoven. Eventueel extra water toevoegen. Laten afkoelen en op smaak brengen met peper en zout.

3

De gewelde abrikozen met keukenpapier deppen en vullen met stukjes wildpaté en sjalottencompote. Met piepkleine blokjes bleekselderij garneren.

4

Aanbevolen bieren: donker bier. licht van 5 tot 7 vol% (bijvoorbeeld dubbel), Porter, donker bier, zwaar vanaf 8 tot 10 vol% (bijvoorbeeld Quadrupel van 8 of 9 vol%). De bieren van het type donker, zwaar naar smaak geschonken in proefglaasjes van 10 tot 15 cl.

Abrikoos met wildpaté en sjalottencompote