Afdrukopties:

Abrikoos, honing, mascarpone, cake

Opbrengsten1 portie

 6 rijpe abrikozen, pit verwijderd, geschild, stukjes
 6 eetlepels bloemenhoning (bio-kwaliteit)
 150 g mascarpone
 6 eetlepels (roomboter)cake, kleine stukjes
1

Bereidingswijze
De bloemenhoning over de bodem van glaasjes of schaaltjes verdelen. In een mengkom de stukjes abrikoos met de mascarpone en stukjes cake mengen. Dit mengsel 1 tot 2 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven.

Aanbevolen bieren
Lichtzoet honingbier, lichtzoet abrikozenbier, lichtzoet perzikenbier, donker bier, bijvoorbeeld Dubbel tussen 5 en 8 vol%, Porter, Quadrupel tussen 8 en 10 vol%, naar smaak geserveerd in proefglaasjes van 10 of 15 cl. De lichtzoete tot zoete toets van deze bieren past goed bij de zoete smaak van dit dessert.

Voedingswaarden

0 opdieningen

Opdien grootte