Afdrukopties:

Abrikoos, bleekselderij en blauwaderkaas

Opbrengsten1 portie

 8 gedroogde abrikozen
 1 bleekselderijstengel, zonder draadjes, piepkleine stukjes of geraspt
 4 eetlepels blauwaderkaas, bijvoorbeeld Gorgonzola of andere
 2 theelepels selderijzout
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

De gedroogde abrikozen halveren en gedurende 4 uur in warm water weken. Na het weken in een vergiet of zeef laten uitlekken en met een doekje droog deppen. In een mengkom de bleekselderij met het selderijzout mengen. Op smaak brengen met wat peper uit de molen. Dit mengsel over de abrikozen met toefjes blauwaderkaas verdelen. Naar smaak, kort in de koelkast plaatsen (bij warm weer verdient dit aanbeveling).

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Plae Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van de meeste van deze bieren past goed bij het aangename zoetje van de abrikoos in combinatie met de frisse toets van de bleekselderij en de licht zilte smaak van de blauwaderkaas.

Voedingswaarden

0 opdieningen

Opdien grootte