Wrijf de bloem, boter, suiker met je vingertoppen tot fijne kruimels. Voeg het ei en 2 eetlepels water toe, kneed tot een bal, verpak in folie en laat een uur rusten in de koelkast.
Kneed het deeg kort door en rol uit tot een plak van 3 mm. Leg in een beboterde taartvorm met diameter van 24 cm. Prik de bodem in met een vork.
Bak 30 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. (Gevuld met bakerwten geeft het een mooie strakke bodem, maar is niet noodzakelijk).
Klop de slagroom, eierdooier, suiker en vanille door elkaar. Giet dat nadat de bodem gebakken is op de bodem en bak nog 10 minuten.
Haal de taart uit de oven. Plaats meteen de gewassen en ontkroonde aardbeien in strakke cirkels op de bodem. Puntje omhoog. Laat afkoelen en plaats daarna in de koelkast.
Snijd een mooie punt en drink hierbij een gekoeld glas Bloesem Blond. De heerlijke vlierbessensmaak past uitstekend bij de aardbeien. Een klassieke combinatie.
Wrijf de bloem, boter, suiker met je vingertoppen tot fijne kruimels. Voeg het ei en 2 eetlepels water toe, kneed tot een bal, verpak in folie en laat een uur rusten in de koelkast.
Kneed het deeg kort door en rol uit tot een plak van 3 mm. Leg in een beboterde taartvorm met diameter van 24 cm. Prik de bodem in met een vork.
Bak 30 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. (Gevuld met bakerwten geeft het een mooie strakke bodem, maar is niet noodzakelijk).
Klop de slagroom, eierdooier, suiker en vanille door elkaar. Giet dat nadat de bodem gebakken is op de bodem en bak nog 10 minuten.
Haal de taart uit de oven. Plaats meteen de gewassen en ontkroonde aardbeien in strakke cirkels op de bodem. Puntje omhoog. Laat afkoelen en plaats daarna in de koelkast.
Snijd een mooie punt en drink hierbij een gekoeld glas Bloesem Blond. De heerlijke vlierbessensmaak past uitstekend bij de aardbeien. Een klassieke combinatie.