Aardbeienbavarois en gekaramelliseerde pecannoten (4 personen)

Categorie
Opbrengsten1 portie
 150 g aardbeienpuree
 150 cl slagroom
 2 blaadjes gelatine
 50 g suiker
 40 g pecannoten
 20 g suiker (voor de noten)
 20 cl water
 silliconenvormen
 12 verse aardbeien bij afwerking
1

Bereiding

Week de gelatine in een kom met koud water. Verwarm de aardbeienpuree. Knijp de geweekte blaadjes gelatine uit en roer door de aardbeiensaus. Klop ondertussen de slagroom stijf met een mixer. Spatel de stijfgeklopte slagroom door de aardbeienpuree en meng voorzichtig tot een egaal mengsel. Giet het aardbeien-slagroommengsel in de
siliconenvormen (grote ronde halve bollen). Laat de bavarois circa 4 uur in de koelkast opstijven.

Doe de pecannoten in een kleine bakpan. Voeg het water en suiker bij. Verwarm zodat de suiker karamelliseert. Blijf roeren. Laat vervolgens afkoelen.
Giet wat heet water in een ruime kom. Leg een bord op de onderkant van de vorm van de bavarois. Dompel de vorm vijf seconden in het warme water en draai het bord en de vorm om. Verwijder de vorm direct (anders wordt de bavarois te warm) en serveer met wat aardbei partjes en de pecannoten.

Dit zoetige en smaakvolle nagerecht vraagt om een tegenstrijdig zuurtje. En wat is er dan mooier dan een klassiek glas Geuze Boon erbij...

Ingrediënten

 150 g aardbeienpuree
 150 cl slagroom
 2 blaadjes gelatine
 50 g suiker
 40 g pecannoten
 20 g suiker (voor de noten)
 20 cl water
 silliconenvormen
 12 verse aardbeien bij afwerking

Aanwijzingen

1

Bereiding

Week de gelatine in een kom met koud water. Verwarm de aardbeienpuree. Knijp de geweekte blaadjes gelatine uit en roer door de aardbeiensaus. Klop ondertussen de slagroom stijf met een mixer. Spatel de stijfgeklopte slagroom door de aardbeienpuree en meng voorzichtig tot een egaal mengsel. Giet het aardbeien-slagroommengsel in de
siliconenvormen (grote ronde halve bollen). Laat de bavarois circa 4 uur in de koelkast opstijven.

Doe de pecannoten in een kleine bakpan. Voeg het water en suiker bij. Verwarm zodat de suiker karamelliseert. Blijf roeren. Laat vervolgens afkoelen.
Giet wat heet water in een ruime kom. Leg een bord op de onderkant van de vorm van de bavarois. Dompel de vorm vijf seconden in het warme water en draai het bord en de vorm om. Verwijder de vorm direct (anders wordt de bavarois te warm) en serveer met wat aardbei partjes en de pecannoten.

Dit zoetige en smaakvolle nagerecht vraagt om een tegenstrijdig zuurtje. En wat is er dan mooier dan een klassiek glas Geuze Boon erbij...

Notes

Aardbeienbavarois en gekaramelliseerde pecannoten (4 personen)