Afdrukopties:

Aardappeltje “oorlog” met gratin van venkel en Pieperbier

Opbrengsten1 portie

 4 middelgrote aardappelen, bijvoorbeeld bintjes 1 grote of 2 kleine venkels in dunne hoefijzertjes gesneden 1 ons geraspte oude kaas een paar handjes groene kruiden (bieslook, peterselie, rozemarijn) olijfolie paprikapoeder (liefst gerookt) 2 bosuitjes in ringetjes 2 teentjes knoflook (gehakt) peper uit de molen en zout naar smaak
 1 grote of 2 kleine venkels in dunne hoefijzertjes gesneden
 1 ons geraspte oude kaas
 een paar handjes groene kruiden (bieslook, peterselie, rozemarijn)
 olijfolie
 paprikapoeder (liefst gerookt)
 2 bosuitjes in ringetjes
 2 teentjes knoflook (gehakt)
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Aardappelen: Wassen, ontpitten, niet schillen en vorkgaar koken of stomen.

2

Besprenkel een grote ovenschaal of een bakplaat met olijfolie. Plet de aardappelen met een stamper. Houd ze grof! Besprenkel ze met olie, bestrooi met zout, peper, paprikapoeder, gehakte knoflook en ringetjes bosui. Zet in de oven (voorverwarmd op 230 graden) tot ze lichtbruin en krokant zijn. Serveer met verse kruiden.

Venkelgratin
3

Blancheer de gesneden venkel(s) ong 6 minuten. Giet ze af en leg ze in een grote ingevette ovenschaal, zodat een dunne laag ontstaat. Strooi er zout, peper en kaas over. In een voorverwarmde oven plaatsen tot de kaas kleurt. (Mag ook kort onder de grill). Serveer bij de aardappel.

4

Drink hierbij gekoeld glas Pieperbier van Brouwerij Troost ism Instock (distributie). De zachte ronde smaak van dit blonde bier is heerlijk bij de aardappel en venkel.