Bereidingswijze:
De beetgaar gekookte aardappelen fijn raspen en in een mengkom samen met de geraspte winterwortel en het ei mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Ruim 1 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. De visfilet in plakjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Gelijkmatig met de bloem bestuiven. In een wok of koekenpan 4 eetlepels olie verhitten en de plakjes roerbakken. De flinterdunne ringetjes prei toevoegen en nog maximaal 5 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Af en toe omscheppen. Na het verwarmen de pikante chilivlokken toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Iets laten afkoelen en met een vork uit elkaar halen. Het mengsel van de aardappel uit de koelkast halen, balletjes vormen en plat slaan. Olie in een koekenpan (bijvoorbeeld anti-aanbaklaag) verhitten en om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. Over voorverwarmde borden met de visfilet verdelen. Met de rode paprika en olijven garneren. Naar smaak wat olijfolie over de vis druppelen.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante smaak van de vis en de licht geroosterde toets van de dunne reepjes rode paprika.
Bereidingswijze:
De beetgaar gekookte aardappelen fijn raspen en in een mengkom samen met de geraspte winterwortel en het ei mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Ruim 1 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. De visfilet in plakjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Gelijkmatig met de bloem bestuiven. In een wok of koekenpan 4 eetlepels olie verhitten en de plakjes roerbakken. De flinterdunne ringetjes prei toevoegen en nog maximaal 5 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Af en toe omscheppen. Na het verwarmen de pikante chilivlokken toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Iets laten afkoelen en met een vork uit elkaar halen. Het mengsel van de aardappel uit de koelkast halen, balletjes vormen en plat slaan. Olie in een koekenpan (bijvoorbeeld anti-aanbaklaag) verhitten en om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. Over voorverwarmde borden met de visfilet verdelen. Met de rode paprika en olijven garneren. Naar smaak wat olijfolie over de vis druppelen.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante smaak van de vis en de licht geroosterde toets van de dunne reepjes rode paprika.