Aardappel-pompoenkoekjes met heek en bleekselderij

Opbrengsten1 portie
 300 g heekfilet, of andere stevige vissoort, plakjes
 200 g kruimige aardappelen, geschild, geraspt
 150 g flespompoen, geschild, zonder zaadjes, geraspt
 1 bleekselderijstengel, draadjes verwijderd, kleine stukjes
 2 middelgrote eieren
 1 sjalot, geschild, stukjes
 1 theelepel chilivlokken
 10 cl groentebouillon
 zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
Een ei koken, pellen en laten afkoelen. In een mengkom de geraspte aardappel en flespompoen met 1 ei goed mengen. De mengkom ruim 1 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. In een wok of koekenpan de plakjes heekfilet, sjalot en bleekselderij kort roerbakken. Bouillon toevoegen en gedurende 10 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de chilivlokken erdoor roeren. Naar smaak extra chilivlokken gebruiken voor een extra pikante toets. Op smaak brengen met peper en zout. Vooral het eigeel van het gekookte ei door het vismengsel roeren en het geheel met een vork iets pletten. Het mengsel van aardappel en flespompoen uit de koelkast halen, gelijkmatige balletjes vormen en plat slaan. In de olie om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. Het vismengsel over de aardappel- pompoenkoekjs verdelen.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge smaak van de koekjes in combinatie met de smaak van de bleekselderij en de licht pikante toets van de chilivlokken.

Ingrediënten

 300 g heekfilet, of andere stevige vissoort, plakjes
 200 g kruimige aardappelen, geschild, geraspt
 150 g flespompoen, geschild, zonder zaadjes, geraspt
 1 bleekselderijstengel, draadjes verwijderd, kleine stukjes
 2 middelgrote eieren
 1 sjalot, geschild, stukjes
 1 theelepel chilivlokken
 10 cl groentebouillon
 zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
Een ei koken, pellen en laten afkoelen. In een mengkom de geraspte aardappel en flespompoen met 1 ei goed mengen. De mengkom ruim 1 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. In een wok of koekenpan de plakjes heekfilet, sjalot en bleekselderij kort roerbakken. Bouillon toevoegen en gedurende 10 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de chilivlokken erdoor roeren. Naar smaak extra chilivlokken gebruiken voor een extra pikante toets. Op smaak brengen met peper en zout. Vooral het eigeel van het gekookte ei door het vismengsel roeren en het geheel met een vork iets pletten. Het mengsel van aardappel en flespompoen uit de koelkast halen, gelijkmatige balletjes vormen en plat slaan. In de olie om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. Het vismengsel over de aardappel- pompoenkoekjs verdelen.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en fruitige smaak van deze bieren past goed bij de smeuïge smaak van de koekjes in combinatie met de smaak van de bleekselderij en de licht pikante toets van de chilivlokken.

Notes

Aardappel-pompoenkoekjes met heek en bleekselderij