Aardappel, blauwaderkaas, knolselderij en lente-ui

Categorie
Opbrengsten1 portie
 4 middelgrote aardappelen, geschild, gekookt, gehalveerd
 150 g blauwaderkaas, Gorgonzola, Bleu d’Auvergne
 200 g knolselderij, geschild, kleine stukjes
 2 kleine stengels lente-ui, zeer fijn gesneden
 4 eetlepels crème fraîche
 3 eetlepels zonnebloemolie, om schaal in te vetten
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen. De gekookte aardappelen halveren en met een scherp mesje iets uithollen. Het uitgeholde apart zetten. De stukjes knolselderij koken, afgieten en in een mengkom samen met de stukjes uitgeholde aardappel tot puree stampen. Crème fraîche en zeer fijn gesneden lente-ui erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. De uitgeholde aardappelen met dit mengsel vullen. De blauwaderkaas in kleine stukjes snijden en gelijkmatig over de aardappelen verdelen. De aardappelen In een met olie ingevette schaal plaatsen. In het midden van de voorverwarmde oven ongeveer 5 minuten plaatsen tot de kaas zoveel mogelijk is gesmolten en de kleur van de kaas niet donker wordt. Zo warm mogelijk op voorverwarmde bordjes serveren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht zilte en romige toets van de gesmolten kaas in combinatie met de smeuïge textuur van de puree van knolselderij en aardappel.

Ingrediënten

 4 middelgrote aardappelen, geschild, gekookt, gehalveerd
 150 g blauwaderkaas, Gorgonzola, Bleu d’Auvergne
 200 g knolselderij, geschild, kleine stukjes
 2 kleine stengels lente-ui, zeer fijn gesneden
 4 eetlepels crème fraîche
 3 eetlepels zonnebloemolie, om schaal in te vetten
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen. De gekookte aardappelen halveren en met een scherp mesje iets uithollen. Het uitgeholde apart zetten. De stukjes knolselderij koken, afgieten en in een mengkom samen met de stukjes uitgeholde aardappel tot puree stampen. Crème fraîche en zeer fijn gesneden lente-ui erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. De uitgeholde aardappelen met dit mengsel vullen. De blauwaderkaas in kleine stukjes snijden en gelijkmatig over de aardappelen verdelen. De aardappelen In een met olie ingevette schaal plaatsen. In het midden van de voorverwarmde oven ongeveer 5 minuten plaatsen tot de kaas zoveel mogelijk is gesmolten en de kleur van de kaas niet donker wordt. Zo warm mogelijk op voorverwarmde bordjes serveren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht zilte en romige toets van de gesmolten kaas in combinatie met de smeuïge textuur van de puree van knolselderij en aardappel.

Aardappel, blauwaderkaas, knolselderij en lente-ui