Smakelijke gerechten van een bevlogen kok

 

Kabeljauw met preistoemp en beurre blanc van witbier, tomatensoep met garnaal en Rodenbach, stoofvlees met bruin bier ( bv. St. Bernardus 12), smakelijke gerechten die ons worden voorgeschoteld door kok Jeroen Meus. Jeroen geniet in Vlaanderen grote bekendheid als tv kok van het programma ‘Dagelijkse kost’ op de tv zender Eén en als eigenaar-kok van het trendy restaurant Luzine in Leuven. Jeroen schrijft tegenwoordig ook om de 2 weken verrassende recepten met uitgebreide en leerzame toelichting in De Volkskrant. Op de tv inspireert Jeroen zijn kijkers op bevlogen wijze om zonder poespas en met gebruik van verse- en seizoensgebonden ingrediënten plezier te beleven aan het koken. Plezier, liefde en toewijding stralen dan ook af van zijn gezicht. Naast de genoemde gerechten met bier bevat zijn nieuwe publicatie niet alleen veel gemakkelijk te bereiden gerechten maar ook geeft Jeroen een eigen interpretatie aan de vele Vlaamse klassiekers op culinair gebied. Veel gerechten al of niet aangepast zijn afkomstig van zijn tv programma. De publicatie is opgezet rond de de hoofdstukken: basisrecepten, soep, salade, vis, vegetarisch, pasta, vlees, kleine speciale gerechten (‘gewoon speciaal’) en zoet. Bijzonder praktisch, leerzaam en inspirerend zijn de vele tips die Jeroen na de beschrijving van de duidelijke bereiding geeft.
Het succes van vorige edities is zo groot, dat onlangs een derde editie van ‘Dagelijks kost’ is verschenen.
De lezers zullen veel plezier met ‘Dagelijkse kost’ beleven en ongetwijfeld veel inspiratie putten om zelf aan de slag te gaan.
Dagelijkse kost met Jeroen Meus. Leuven, 2011 (mei, derde druk). Uitgeverij Van Halewyck. 191 pag. ISBN 9 789461 310422  Prijs  19.95
Han Hidalgo