Hoe kun je nog meer van België houden dan met overgave te genieten van de smaakrijkdom van de vele biersoorten die dit land rijk is. Sedert de overname van de brouwerijen van Liefmans, Achouffe en De Konick, heeft Duvel Moortgat met uitzondering van geuze, de meeste Belgische biersoorten in huis, naast de wereldberoemde en onvergetelijke Duvel, de abdijbieren van Maredsous en het trendy Vedett pils en witbier. De historie van deze bieren, de brouwtraditie en de smaakkenmerken worden beknopt en duidelijk beschreven. Daarnaast worden ook tips gegeven voor uitstapjes in de directe omgeving van de brouwerijen. Het wordt extra genieten van de beschreven bieren in combinatie met verschillende soorten kaas en gerechten met een knipoog naar de Belgische culinaire traditie. Smakelijke gerechten als kalfsrol met ganzenlever, appelen en wortelpuree gecombineerd met La Chouffe blond en steak tartaar met sojakaviaar en citroenmayonaise gecombineerd met Vedett pils passeren de revue. Kortom voldoende inspiratie om zelf aan de slag te gaan en naar hartenlust te combineren en te genieten van de verschillende biersoorten. Het boek is ook rijkelijk voorzien van bijpassende foto’s.
De publicatie ‘Proef België’ is niet in de boekhandel verkrijgbaar maar bij de biershop en webwinkel van Duvel Moortgat in Puurs (B). Prijs 14.95. Informatie: duvelshop@duvel.be