Eten en drinken met jazz en blues

Whisky, rum, gin, wijn en likeur zijn voor veel jazz- en bluesmusici dankbare inspiratiebronnen. Dit geldt ook voor bier gelet op nummers zoals ‘Beer Barrel Polka’, ‘Beer And Blues’, ‘Beer Drinking Woman’, ‘Gimme A Pigfoot And A Bottle Of Beer’, ‘Boudin And Beer’, om enkele nummers te noemen. Deze en andere titels hebben inspiratie gegeven recepten samen te stellen met bieren uit het assortiment van Belgische-, Duitse en Nederlandse brouwerijen. Dit heeft geleid tot de publicatie ‘The Taste Of Bier, Jazz & Blues’. Naast een beschrijving van de titel en de belangrijkste uitvoerende musici, volgt een gerecht met een begeleidend bier.  De bieren variëren van lichte soorten zoals pils, Weissbier en amber tot zwaardere soorten zoals gerstewijn (barley wine). De recepten zijn onderverdeeld in gevogelte, vis, vlees, vegetarisch en desserts. Enkele voorbeelden uit de publicatie. ‘Gimme A Pigfoot And A Bottle Of Beer’, gekookte beenham met tuinerwtenpuree wordt vergezeld door Schneider Hopfenweizen en ‘Boudin And Beer, gebakken bloedworst met appel en rozijntjes is in goed gezelschap van Westmalle Trappist Dubbel. Het nummer ‘The Black Beer’ heeft inspiratie gegeven voor brownies met dadels en amandelen en wordt vergezeld van een smakelijk glas Rochefort 8.

‘The Taste Of Bier, Jazz & Blues’ (ISBN 9789491052026) is in december 2012 uitgegeven door Birdy Publishing, dezelfde uitgever van het glossy tijdschrift BIER! en kost 15.90, exclusief verzendkosten. Informatie en bestelling via de webshop www.biermagazine.nl