Belgisch Bier Logboek

Handzaam voor proef- en andere biervaringen

Het merendeel van deze publicatie, uitgevoerd in een aantrekkelijk klein formaat, wordt gevormd door overzichtelijke proefformulieren waarop de eigen proefervaringen kunnen worden ingevuld (p. 20 – 110). Op deze formulieren kunnen notities worden vermeld over kleur, schuim, aroma, smaak, mondgevoel en afdronk.Voorafgaand aan deze formulieren wordt in vogelvlucht aandacht besteed aan het brouwproces en de verschillende soorten Belgisch bier. Deze handzame publicatie wordt besloten met een opsomming van de Belgische brouwerijen en bierfirma’s per provincie, met inbegrip van hun website, biercafés, bierspecialiteitenrestaurants en bierevenementen.

De samenstellers geven ook een opsomming van hun selectie van Belgische bieren, die je volgens hen zeker eens geproefd moet hebben.

Deze publicatie is in opdracht van de drankenketen ‘Prik & Tik’, met 68 drankenwinkels in Vlaanderen, samengesteld door de bierkenners en bierliefhebbers Geert van Lierde en Giedo Claes.

Evenals de regelmatig verschijnende publicaties van Bob Hendrickx over originele biercafés in Vlaanderen, is deze publicatie  handig om de proefervaringen op schrift te stellen en aan te vullen.

Geert van Lierde en Giedo Claes: Belgisch Bier Logboek. Dilbeek, 2012. Uitgeverij Morton, Diaz & Cook. ISBN 9789080880764. 191 pag. Prijs: 8.95

Exclusief verkrijgbaar bij de winkels van ‘Prik & Tik’ in Vlaanderen (www.prikentik.com).

Han Hidalgo