Belgian Beer Trails

Belgische brouwerijen en biertoerisme

‘België is gezegend met een unieke biercultuur….Die cultuur leeft in het glas, in de fles, aan de toog op café, in bistro, brasserie, taverne of restaurant’, aldus Erik Verdonck. Gelet op zijn jarenlange ervaring als bierliefhebber en schrijver kan Erik veel interessante zaken over deze onderwerpen vertellen. Als geen ander weet hij op een gepassioneerde en informatieve wijze de Belgische biercultuur te promoten. Zijn aan te bevelen goed gedocumenteerde website www.beertourism.com is daar een levendig bewijs van. Veel artikelen in deze website komen we in zijn recente publicatie ‘Belgian Beer Trails’, al of niet in bewerkte vorm tegen. Uiteraard heeft hij ook geput uit de monumentale publicatie ‘Het Belgische Bierboek’ (co-auteur Luc de Raedemaeker) uit 2016.

De publicatie is onderverdeeld in 9 regio’s waar de brouwerijen, steden en het biertoerisme worden beschreven. Bekende en minder bekende brouwerijen passeren de revue. Verwacht geen uitgebreide informatie over de geschiedenis van de geportretteerde brouwerijen en proefnotities van de bieren. Vanuit zijn beleving en ervaring beschrijft Erik in vogelvlucht vooral enkele opvallende karakteristieken van de brouwerijen en hun situering in stad of regio, aangevuld met interessante tips voor het bezoeken van bezienswaardigheden. Bij de brouwerijen wordt ook aangegeven of brouwerijbezoek mogelijk is.

Erik is erin geslaagd zijn kennis en ervaring op het gebied van brouwerijen en biertoerisme in België met de lezer te delen. De vele foto’s die hij heeft gemaakt geven extra kleur aan de onderhoudende teksten. Deze publicatie is ook in het Engels verschenen.

Erik Verdonck: Belgian Beer Trails. Brouwerijen-Steden-Biertoerisme. Tielt, 2017. Uitgeverij Lannoo i.s.m. Hoppy Media Gebonden editie 208 pag. ISBN 9789401438803 Prijs: 29.99

Han Hidalgo