Combineren van bier met gerechten.
Een lust voor het oog, een genot voor de neus en een streling voor de smaakpapillen. Deze vormen van beleving worden duidelijk ondersteund met suggesties in de overzichtelijke brochure Beer & Foodpairing. Naast praktische tips voor het serveren en schenken van bier geven 8 topkoks uit België verschillende suggesties voor het combineren van bier met gerechten. De bieren uit het zeer gevarieerde assortiment van Palm Breweries (Palm, Steenbrugge, Boon, De Gouden Boom, Rodenbach) staan in de brochure centraal. Dit neemt niet weg dat professionals en bierliefhebbers de suggesties en aanbevelingen op basis van hun kennis en ervaring kunnen vertalen naar verschillende soorten bier. Vertaald naar het soort bier (bijvoorbeeld: witbier, amber, geuze, blond, donker), bieden de aanbevolen combinaties volop inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Aan de hand van verschillende bieren worden suggesties gegeven voor combinaties met zeevruchten, vis, vlees en gevogelte, wild, dessert en kaas. De combinaties met kaas komen met concrete voorbeelden uitgebreid aan bod. Deze brochure is een aan te bevelen wegwijzer, die de neiging zal onderdrukken het wiel weer te moeten uitvinden. Informatie: www.palmbreweries.com
Han Hidalgo