Beer & Food Pairings met de Delirium bieren van brouwerij Huyghe

Al enkele jaren is biersommelier en journalist Fiona de Lange betrokken bij verschillende projecten rondom de bieren van brouwerij Huyghe in Melle (B). Als geen ander kent zij de bieren van deze brouwerij. In een overzichtelijke publicatie heeft ze verschillende bieren uit het Delirium assortiment gekoppeld aan gerechten. Na een beknopte beschrijving van het smaakprofiel van de bieren, namelijk Delirium Tremens, Delirium Nocturnum, Delirium Red, Delirium Christmas, Delirium Argentum en Deliria, volgen duidelijk beschreven recepten . Te beginnen met een klassieke Salade Niçoise vergezeld van Delirium Tremens tot diverse soorten kaas met 3 Delirium bieren. Tussen deze 2 gerechten staan 20 andere gerechten met ‘klassiekers’ als bijvoorbeeld Caesar salade, Kreeft Thermidor, Créme brûlée, Spareribs,Carpaccio, Pasta Bolognese en Garnalenkroketjes.

Een beknopte opsomming van enkele vuistregels voor het combineren van bier met gerechten gaat vooraf aan de recepten. In sommige recepten zijn ook bepaalde Delirium bieren verwerkt . In de gerechten waar nu wijnazijn, droge witte wijn en sherry zijn gebruikt, had even goed ook bier uit het gevarieerde assortiment van Huyghe verwerkt kunnen worden voor een koppeling met het begeleidende bier.

Deze in drie talen verschenen publicatie (Nederlands, Engels en Frans) is een kennismaking met de Delirium bieren van familie brouwerij Huyghe, waar momenteel de vierde generatie aan het roer staat. Gekoppeld aan de duidelijk beschreven recepten, zullen de geselecteerde bieren voor aangenaam eetplezier zorgen. De foto’s van de gerechten zijn afkomstig van uitgeverij Caplan.

Beer & Food Pairings. Tekst: Fiona de Lange. Arnhem/Melle, 2016. Uitgeverij Caplan 82 pag. Deze publicatie is een samenwerking van brouwerij Huyghe (www.delirium.be) en uitgeverij Caplan, www.caplan.nl Deze publicatie is voor 4,95 verkrijgbaar in de webshop van de brouwerij op www.delirium.be

Han Hidalgo