Artistieke, verrassende en eigenzinnige culinaire fotografie

Het oog wil misschien meer dan de maag en dit is een belangrijk vetrekpunt in het werk van de Belgische fotograaf Tony Le Duc. Deze internationaal beroemde fotograaf heeft de culinaire fotografie met artistieke, verrassende en eigenzinnige foto’s verrijkt. Een selectie van toppers uit zijn zeer aansprekende en gevarieerde fotografie is onlangs in ‘Food Photography since 1985’ gebundeld. Spelend met licht, kleur en de textuur van uiteenlopende ingrediënten, heeft Le Duc artistieke creaties samengesteld zoals onder meer ‘Griottine Chococake’, ‘Duc à l’ Orange’, ‘Chinese Nipple’, ‘Yelllow Soupmarine’, ‘Bloemkoolboom’ om een paar creaties te noemen. De verleidelijke oog- en tongstrelende meesterwerkjes prikkelen de verbeelding!

Kookliefhebber en culinair journalist Johannes van Dam heeft op onderhoudende wijze een boeiende historische schets geschreven over het illustreren van kookboeken. Pieter van Doveren geeft zijn visie op de ontwikkeling van Le Duc en put uit de vele boeiende persoonlijke contacten met hem. Deze publicatie is tot stand gekomen met medewerking van het Foto Museum in Antwerpen, waar dit jaar een overzichtstentoonstelling is gewijd aan de fotografie van Le Duc.

Een aanrader voor iedere liefhebber van ‘food photography’ en de schitterende fotografie van Tony Le Duc in het bijzonder.

Tony Le Duc: Food Photography since 1985. Tielt, 2011. Uitgeverij Lannoo. 200 pag.

ISBN 978 90 209 9626 5  Prijs: 45.–

Han Hidalgo