207 Originele cafés in Antwerpen, Brabant & Limburg


Paters Vaetje, San Severia Salon, Piet Konijn, Trappeken Oep, Miel van Kest, In De Oude God en nog veel andere sfeervolle cafés, vaak met een historisch verleden en een gevarieerd aanbod van hapjes, dranken en vooral speciaalbier, worden met een vlotte pen door bierliefhebber Bob Hendrickx beschreven in deze uitgave 2009-2010. Al enkele jaren brengt Bob tal van aansprekende cafés in Vlaanderen in kaart. Zijn speurtocht in de provincies Antwerpen, Brabant en Limburg heeft weer geleid tot een overzichtelijke gids, die velen de weg wijst naar allerlei originele cafés. Bij elk café worden het aantal bieren van de fles, van het vat, de specialiteiten, openingstijden, routebeschrijving, bezienswaardigheden, fietsroutes en wandelpaden en de kantoren voor toeristische informatie vermeld. Naast de cafés in de beschreven provincies, worden ook enkele cafés in de grensstreek met Nederland vermeld. Meestal zijn dit cafés die zijn aangesloten bij de Alliantie van Biertapperijen. De gids bevat ook een opsomming van enkele kleine brouwerijen, waaronder niet zulke bekende ambachtelijke brouwerijen als ’t Hofbrouwerijke, brouwerij De Vlier en Jessenhofke. De gids wordt afgesloten met een overzicht van drankengroothandels in de drie provincies.

Op vertoon van de gids wordt in de meeste cafés een tweede consumptie gratis aangeboden. Een extra aansporing om deze overzichtelijke en informatieve gids aan te schaffen en de cafés te bezoeken, met inbegrip van de bezienswaardigheden in de directe omgeving.

207 Originele cafés in Antwerpen, Brabant & Limburg. Met € 500.– gratis consumpties. Uitgeverij Edipa Lier, 2009 268 pag. ISBN 90 75463 92 7 Prijs 15,75

Han Hidalgo