Tacos met kip, avocado en rode bonen

Categorie
Opbrengsten1 portie
 8 kleine tacos schelpen of 4 grote tacos schelpen
 300 g kipdijenfilet
 1 kleine rijpe avocado, geschild en ontpit
 8 tot 10 eetlepels rode bonen (red kidney beans), uit pot, blik
 8 eetlepels bleekselderij, in dunne reepjes of blokjes
 2 theelepels licht pikante chilipoeder
 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
1

De kipdijenfilet in gelijkmatige plakjes snijden. Twee eetlepels olie in een wok verhitten en de plakjes roerbakken. Na het bakken met de licht pikante chilipoeder bestrooien.

2

Twee eetlepels olie in een wok verhitten en de rode bonen al roerende kort verwarmen. Vanaf de hittebron de reepjes of blokjes bleekselderij erdoor roeren.

3

De tacos gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven verwarmen. De avocado in blokjes snijden en samen met de rode bonen, bleekselderij en plakjes kipdijenfilet over de tacos verdelen. Naar smaak met olijfolie bedruppelen.

4

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison tussen 5 en 7 vol%, blond bier, licht, tussen 5 en 7 vol%, milde, niet te zwaar gehopte India Pale Ale tussen 5 en 7 vol%.

Ingrediënten

 8 kleine tacos schelpen of 4 grote tacos schelpen
 300 g kipdijenfilet
 1 kleine rijpe avocado, geschild en ontpit
 8 tot 10 eetlepels rode bonen (red kidney beans), uit pot, blik
 8 eetlepels bleekselderij, in dunne reepjes of blokjes
 2 theelepels licht pikante chilipoeder
 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie

Aanwijzingen

1

De kipdijenfilet in gelijkmatige plakjes snijden. Twee eetlepels olie in een wok verhitten en de plakjes roerbakken. Na het bakken met de licht pikante chilipoeder bestrooien.

2

Twee eetlepels olie in een wok verhitten en de rode bonen al roerende kort verwarmen. Vanaf de hittebron de reepjes of blokjes bleekselderij erdoor roeren.

3

De tacos gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven verwarmen. De avocado in blokjes snijden en samen met de rode bonen, bleekselderij en plakjes kipdijenfilet over de tacos verdelen. Naar smaak met olijfolie bedruppelen.

4

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison tussen 5 en 7 vol%, blond bier, licht, tussen 5 en 7 vol%, milde, niet te zwaar gehopte India Pale Ale tussen 5 en 7 vol%.

Notes

Tacos met kip, avocado en rode bonen