De ontpitte pruimen in stukjes snijden en gedurende 1 tot 2 uur in het bier wellen.
Na het wellen met het restant van het bier en de fijn geraspte mandarijn- of sinaasappelschil met de staafmixer pureren. De geraspte schil zorgt voor een fris accent.
In een mengkom met de (staaf)mixer een glad beslag maken van de tarwebloem, het ei en de halfvolle melk. De boter of zonnebloemolie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de flensjes egaal lichtbruin bakken. Af en toe omkeren.
De pruimenpuree over de flensjes verdelen, oprollen en in plakjes snijden. Of de flensjes halveren en in de vorm van een envelopje serveren. Over met poedersuiker bestrooide kleine borden verdelen en met de verkruimelde walnoten garneren.
Een licht gekoeld glas Brand Porter van 6 vol% erbij serveren. Het licht geroosterde aroma, de milde karamelsmaak en de lichte toets van koffie, combineren goed met de zoete smaak van de dadelpuree en de aardse smaak van de verkruimelde walnoten.
De ontpitte pruimen in stukjes snijden en gedurende 1 tot 2 uur in het bier wellen.
Na het wellen met het restant van het bier en de fijn geraspte mandarijn- of sinaasappelschil met de staafmixer pureren. De geraspte schil zorgt voor een fris accent.
In een mengkom met de (staaf)mixer een glad beslag maken van de tarwebloem, het ei en de halfvolle melk. De boter of zonnebloemolie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de flensjes egaal lichtbruin bakken. Af en toe omkeren.
De pruimenpuree over de flensjes verdelen, oprollen en in plakjes snijden. Of de flensjes halveren en in de vorm van een envelopje serveren. Over met poedersuiker bestrooide kleine borden verdelen en met de verkruimelde walnoten garneren.
Een licht gekoeld glas Brand Porter van 6 vol% erbij serveren. Het licht geroosterde aroma, de milde karamelsmaak en de lichte toets van koffie, combineren goed met de zoete smaak van de dadelpuree en de aardse smaak van de verkruimelde walnoten.