Rigatoni met courgette en tomatensaus

Categorie
Opbrengsten1 portie
 16 stuks rigatoni (geribbelde buispasta)
 1 kleine courgette
 8 eetlepels tomaatblokjes, uit pot of blik
 1 bleekselderijstengel
 1 teentje knoflook, uit de knijper
 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
 olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De rigatoni beetgaar koken. Na het koken laten uitlekken en olijfolie erdoor roeren.

2

De draadjes uit de bleekselderijstengel verwijderen en in kleine stukjes snijden. Twee eetlepels olijfolie in een wok of braadpan verhitten en de stukjes bleekselderij kort roerbakken. De tomaatblokjes en wat tomatenvocht erdoor roeren en op de laagste hittebron 15 minuten stoven. Op smaak brengen met peper en zout. Na het stoven pureren en eventueel zeven.

3

Zoveel mogelijk het witte vruchtvlees uit de courgette verwijderen in kleine blokjes snijden. De blokjes in 2 eetlepels olijfolie kort beetgaar bakken. Tegen het einde van het bakken de geperste knoflook erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.

4

De warme tomatensaus over bordjes of schaaltjes verdelen. De buispasta met de blokjes courgette vullen en over de warme tomatensaus verdelen. Met geraspte Parmezaanse kaas bestrooien.

5

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt, witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, Session, IPA (India Pale Ale), milde Engelse IPA (India Pale Ale) tussen 5 en 7 vol%.

Ingrediënten

 16 stuks rigatoni (geribbelde buispasta)
 1 kleine courgette
 8 eetlepels tomaatblokjes, uit pot of blik
 1 bleekselderijstengel
 1 teentje knoflook, uit de knijper
 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
 olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De rigatoni beetgaar koken. Na het koken laten uitlekken en olijfolie erdoor roeren.

2

De draadjes uit de bleekselderijstengel verwijderen en in kleine stukjes snijden. Twee eetlepels olijfolie in een wok of braadpan verhitten en de stukjes bleekselderij kort roerbakken. De tomaatblokjes en wat tomatenvocht erdoor roeren en op de laagste hittebron 15 minuten stoven. Op smaak brengen met peper en zout. Na het stoven pureren en eventueel zeven.

3

Zoveel mogelijk het witte vruchtvlees uit de courgette verwijderen in kleine blokjes snijden. De blokjes in 2 eetlepels olijfolie kort beetgaar bakken. Tegen het einde van het bakken de geperste knoflook erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.

4

De warme tomatensaus over bordjes of schaaltjes verdelen. De buispasta met de blokjes courgette vullen en over de warme tomatensaus verdelen. Met geraspte Parmezaanse kaas bestrooien.

5

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt, witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, Session, IPA (India Pale Ale), milde Engelse IPA (India Pale Ale) tussen 5 en 7 vol%.

Notes

Rigatoni met courgette en tomatensaus