De harde onderkant van de bosui verwijderen, buitenste blad verwijderen en halveren. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.
De roomboter al roerende op een lage hittebron smelten.
De hardgekookte eieren met een vork fijnmaken en het mespuntje Cayenne peper erdoor roeren. De Cayenne peper zorgt voor een licht pikante toets.
De ham in dunne reepjes snijden. De gehalveerde afgekoelde bosui, het ei en de reepjes ham over voorverwarmde borden verdelen. De gesmolten boter erover verdelen. Op smaak brengen met peper en zout.
Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel erbij serveren. Dit fruitige, volmondige bier past goed bij de smaak van de serrano of Ardeense ham in combinatie met de licht pikante smaak van het hardgekookte ei.
De harde onderkant van de bosui verwijderen, buitenste blad verwijderen en halveren. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.
De roomboter al roerende op een lage hittebron smelten.
De hardgekookte eieren met een vork fijnmaken en het mespuntje Cayenne peper erdoor roeren. De Cayenne peper zorgt voor een licht pikante toets.
De ham in dunne reepjes snijden. De gehalveerde afgekoelde bosui, het ei en de reepjes ham over voorverwarmde borden verdelen. De gesmolten boter erover verdelen. Op smaak brengen met peper en zout.
Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel erbij serveren. Dit fruitige, volmondige bier past goed bij de smaak van de serrano of Ardeense ham in combinatie met de licht pikante smaak van het hardgekookte ei.