Het bier bij dit recept:
Naam: Diverse bieren mogelijk zie recept
Type: Pilsener
Het steeltje van de kastanjechampignons verwijderen en halveren. In een stoommandje boven heet water kort beetgaar stomen en laten afkoelen.
De gekookte maïskorrels met de stukjes sjalot in een mengkom doen en met de staafmixer pureren. Vervolgens het ei en de bloem erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. In de koelkast gedurende 1 uur plaatsen om op te stijven. Uit de koelkast halen, balletjes vormen en iets plat slaan.
De olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en het maïsmengsel om en om bakken. Af en toe omkeren. Over de gehalveerde kastanjechampignons verdelen en met de andere gehalveerde kastanjechampignons afdekken. Over voorverwarmde bordjes verdelen en met de piepkleine blokjes rode paprika en bleekselderij garneren.
Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, Session India Pale Ale (IPA) tussen 3 en 5 vol%, blond bier tussen 6 en 8 vol%.
Het steeltje van de kastanjechampignons verwijderen en halveren. In een stoommandje boven heet water kort beetgaar stomen en laten afkoelen.
De gekookte maïskorrels met de stukjes sjalot in een mengkom doen en met de staafmixer pureren. Vervolgens het ei en de bloem erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. In de koelkast gedurende 1 uur plaatsen om op te stijven. Uit de koelkast halen, balletjes vormen en iets plat slaan.
De olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en het maïsmengsel om en om bakken. Af en toe omkeren. Over de gehalveerde kastanjechampignons verdelen en met de andere gehalveerde kastanjechampignons afdekken. Over voorverwarmde bordjes verdelen en met de piepkleine blokjes rode paprika en bleekselderij garneren.
Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, Session India Pale Ale (IPA) tussen 3 en 5 vol%, blond bier tussen 6 en 8 vol%.