Salade van gekookte beenham, asperges, oesterzwammen en Witte Geit??

Opbrengsten1 portie
 300 g gekookte beenham ( bio kwaliteit), in dunne plakjes
 6 witte asperges
 100 g oesterzwammen
 4 eetlepels zonnebloemolie
 1 eetlepel roomboter
 1 eetlepel vers citroensap
 3 theelepels (bloemen)honing
 1 eetlepel fijngehakte zoetzure kleine augurkjes (cornichons)
 75 g gemengde sla, met onder meer rucola, snijbiet, botersla; kant en klaar
 warme toast of stokbrood
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De oesterzwammen met keukenpapier schoonmaken en in stukjes scheuren. In 1 eetlepel roomboter kort roerbakken en laten afkoelen.

2

De harde onderkant van de asperges afsnijden, schillen en in gelijkmatige stukken snijden. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

3

In een mengkom 4 eetlepels olie, 1 eetlepel vers citroensap en 3 theelepels (bloemen)honing met een staafmixer mengen. Na het mengen de fijngehakte zoetzure augurkjes erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.

4

De sla op borden rangschikken en de asperges, oesterzwammen en dunne plakjes gekookte beenham erover verdelen. Met de dressing besprenkelen en met warme toast of stokbrood serveren.

5

Een goed gekoeld glas Witte Geit?? van brouwerij Sint Joris erbij serveren. Dit verfrissende bier van 5 vol% met tonen van gedroogde sinaasappelschil en koriander combineert goed met de smaak van de beenham en de zachte smaak van de asperges, de oesterzwammen en de dressing.

Ingrediënten

 300 g gekookte beenham ( bio kwaliteit), in dunne plakjes
 6 witte asperges
 100 g oesterzwammen
 4 eetlepels zonnebloemolie
 1 eetlepel roomboter
 1 eetlepel vers citroensap
 3 theelepels (bloemen)honing
 1 eetlepel fijngehakte zoetzure kleine augurkjes (cornichons)
 75 g gemengde sla, met onder meer rucola, snijbiet, botersla; kant en klaar
 warme toast of stokbrood
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De oesterzwammen met keukenpapier schoonmaken en in stukjes scheuren. In 1 eetlepel roomboter kort roerbakken en laten afkoelen.

2

De harde onderkant van de asperges afsnijden, schillen en in gelijkmatige stukken snijden. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

3

In een mengkom 4 eetlepels olie, 1 eetlepel vers citroensap en 3 theelepels (bloemen)honing met een staafmixer mengen. Na het mengen de fijngehakte zoetzure augurkjes erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.

4

De sla op borden rangschikken en de asperges, oesterzwammen en dunne plakjes gekookte beenham erover verdelen. Met de dressing besprenkelen en met warme toast of stokbrood serveren.

5

Een goed gekoeld glas Witte Geit?? van brouwerij Sint Joris erbij serveren. Dit verfrissende bier van 5 vol% met tonen van gedroogde sinaasappelschil en koriander combineert goed met de smaak van de beenham en de zachte smaak van de asperges, de oesterzwammen en de dressing.

Notes

Salade van gekookte beenham, asperges, oesterzwammen en Witte Geit??