Gegrilde knolselderij, gegrilde rode paprika, ansjovis en kappertjes

Categorie
Opbrengsten1 portie
 4 plakken knolselderij, geschild, met een dikte van 0,5 cm
 4 eetlepels gegrilde rode paprika, in reepjes
 8 dunne ansjovisfilets, op (olijf)olie
 2 eetlepels kleine kappertjes
 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De ansjovisfilets met keukenpapier deppen.

2

Met een speciaal vormpje rondjes uit de knolselderij steken. De rondjes met een snufje zout beetgaar koken. Afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. De rondjes in een mengschaal doen en met olie insmeren. Onder de grill van de oven, op of op een grillpan kort om en grillen.

3

Gegrilde rode paprika, ansjovisfilets en kleine kappertjes over de rondjes gegrilde knolselderij verdelen.

4

Aanbevolen bieren: pilsener, witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale (IPA) tussen 3 en 5 vol% en India Pale Ale (niet te zwaar gehopt).

Ingrediënten

 4 plakken knolselderij, geschild, met een dikte van 0,5 cm
 4 eetlepels gegrilde rode paprika, in reepjes
 8 dunne ansjovisfilets, op (olijf)olie
 2 eetlepels kleine kappertjes
 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De ansjovisfilets met keukenpapier deppen.

2

Met een speciaal vormpje rondjes uit de knolselderij steken. De rondjes met een snufje zout beetgaar koken. Afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. De rondjes in een mengschaal doen en met olie insmeren. Onder de grill van de oven, op of op een grillpan kort om en grillen.

3

Gegrilde rode paprika, ansjovisfilets en kleine kappertjes over de rondjes gegrilde knolselderij verdelen.

4

Aanbevolen bieren: pilsener, witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale (IPA) tussen 3 en 5 vol% en India Pale Ale (niet te zwaar gehopt).

Notes

Gegrilde knolselderij, gegrilde rode paprika, ansjovis en kappertjes