Salade met groene asperges, oesterzwammen, pastrami en Zeeuwsche Witte

Opbrengsten1 portie
 8 groene asperges
 100 g oesterzwammen
 6 plakjes pastrami (of mager pekelvlees)
 2 eetlepels zonnebloemolie, om te bakken
 3 eetlepels zonnebloemolie, voor de dressing
 3 eetlepels vers sinaasappelsap
 1 eetlepel bloemenhoning
 75 g gemengde sla, kant en klaar, met rucola en botersla
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De harde onderkant van de groene asperges afsnijden. Halveren en in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

2

De harde onderkant van de oesterzwammen verwijderen en met keukenpapier afvegen. Twee eetlepels zonnebloemolie in een wok of koekenpan verhitten, de oesterzwammen kort roerbakken en laten afkoelen.

3

De plakjes pastrami (of mager pekelvlees) in reepjes snijden.

4

In een mengkom de olie, het verse sinaasappelsap en de bloemenhoning met een staafmixer mengen. Naar smaak extra olie gebruiken. Op smaak brengen met peper en zout.

5

De gemengde sla op borden rangschikken en de groene asperges, oesterzwammen, reepjes pastrami en de dressing erover verdelen.

6

Met warme toast of reepjes ciabatta serveren. Een goed gekoeld glas Zeeuwsche Witte van 5 vol% erbij drinken. Dit verfrissende, fruitige bier komt goed tot zijn recht bij de zachte smaak van de asperges en oesterzwammen in combinatie met de licht kruidige smaak van de pastrami en de frisse smaak van de dressing.

Ingrediënten

 8 groene asperges
 100 g oesterzwammen
 6 plakjes pastrami (of mager pekelvlees)
 2 eetlepels zonnebloemolie, om te bakken
 3 eetlepels zonnebloemolie, voor de dressing
 3 eetlepels vers sinaasappelsap
 1 eetlepel bloemenhoning
 75 g gemengde sla, kant en klaar, met rucola en botersla
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De harde onderkant van de groene asperges afsnijden. Halveren en in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

2

De harde onderkant van de oesterzwammen verwijderen en met keukenpapier afvegen. Twee eetlepels zonnebloemolie in een wok of koekenpan verhitten, de oesterzwammen kort roerbakken en laten afkoelen.

3

De plakjes pastrami (of mager pekelvlees) in reepjes snijden.

4

In een mengkom de olie, het verse sinaasappelsap en de bloemenhoning met een staafmixer mengen. Naar smaak extra olie gebruiken. Op smaak brengen met peper en zout.

5

De gemengde sla op borden rangschikken en de groene asperges, oesterzwammen, reepjes pastrami en de dressing erover verdelen.

6

Met warme toast of reepjes ciabatta serveren. Een goed gekoeld glas Zeeuwsche Witte van 5 vol% erbij drinken. Dit verfrissende, fruitige bier komt goed tot zijn recht bij de zachte smaak van de asperges en oesterzwammen in combinatie met de licht kruidige smaak van de pastrami en de frisse smaak van de dressing.

Notes

Salade met groene asperges, oesterzwammen, pastrami en Zeeuwsche Witte